Göçmen karşıtı 'Sessiz İstila' filminin yapımcısı gözaltına alındı, Ümit Özdağ'dan açıklama geldi

Sığınmacı karşıtı kısa film 'Sessiz istila'nın yapımcısı gazeteci Hande Karacasu gözaltına alınırken; Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan ''Filmi ben sipariş verdim, senaryoyu ben onayladım'' açıklaması geldi.

Göçmen karşıtı 'Sessiz İstila' filminin yapımcısı gözaltına alındı, Ümit Özdağ'dan açıklama geldi

Gazeteci Hande Karacasu’nun yapımcılığını üstlendiği göçmen karşıtı 'Sessiz İstila' filmi dün yayınlan Karacasu'nun Youtube hesabından dün yayınlanmıştı.

GÖZALTINA ALINDI

Söz konusu film sosyal medyanın gündemi haline gelirken; Emniyet Genel Müdürlüğü, ‘Sessiz İstila’ adlı göçmen karşıtı kısa filmin yapımcısı Hande Karacasu'nun Sakarya'da gözaltına alındığı bildirildi.

Emniyet’in açıklamasında söz konusu kısa filmin ‘sığınmacılarla ilgili bilgileri manipüle edip çarpıttığı’ öne sürüldü.

EGM ayrıca sığınmacılarla ilgili ‘provokatif gönderiler paylaştığı’ iddiasıyla ‘Militer Doktrin’ adlı hesabın yöneticisi olduğu değerlendirilen kişinin de İstanbul’da gözaltına alındığını kaydetti.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Son dönemde göçmenlere ilişkin açıklamaları ile gündem gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, EGM'nin açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu.

Ümit Özdağ, paylaşımında ''Filmi ben sipariş verdim, senaryoyu ben onayladım'' açıklamasında bulundu.

Özdağ, paylaşımında; ''H.Karacasu tarafından çekilen Sessiz İstila adlı kısa belgesel kendisine benim tarafımdan sipariş olarak verilmiştir.Yapım masraflarını ben karşıladım.Senaryoyu ben onayladım. H. Karacasu, kontrolsüz göçün sonuçlarını gösterdi.Suriyeliler “halk” değil. Misafir.Kin/düşmanlık yok'' ifadelerini kullandı.

'SESSİZ İSTİLA' FİLMİ NE ANLATIYOR?

Film, 3 Mayıs 2043’te geçiyor. Kısa filmde doktor olduğu anlaşılan bir genç, sığınmacıların ‘işgal ettiği’ Türkiye’de anne ve babasına geçmişte ‘gerekli tepkiyi göstermedikleri için’ sitem ediyor.

Video, Karacasu’nun sığınmacı karşıtı bir monolog sonrası okuduğu Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sinin bir kısmıyla son buluyor.

Etiketler
Zafer Partisi Film Gözaltı Ümit Özdağ