Murat Yetkin, Erdoğan'ın gafını yorumladı: 'Savcılara iş çıkarmayalım'

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Van'a üniversiteyi biz getirdik" şeklindeki 'iddiasını' yorumlarken "Yanılsama değildir; sadece gerçeklikle bir alakası yoktur diyelim, savcılara iş çıkarmayalım" ifadesini kullandı.

Murat Yetkin, Erdoğan'ın gafını yorumladı: 'Savcılara iş çıkarmayalım'

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1982 yılında kurulan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin kendilerinin döneminde kurulduğunu ‘sanarak’ kullandığı “Van’a üniversiteyi kim getirdi? Biz” ifadesini yorumladı.

Yetkinreport.com'daki yazısında partiyle ilgili diğer haberlere de değinen usta isim, AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in Kızılcahamam kampında "Herkes bir oy getirse 24 milyon eder" şeklindeki hesabını hatırlattı; ardından şunları kaydetti:

"Herhalde Van’dan sonra Gaziantep’te de il başkanlarının esnaf ziyaretinde aldıkları tepkilerden ya haberi yok. Yanılsama buysa gerçeklik örneği Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’tan gelmiş: AK Partiden soğumanın nedeni ekonomi.

Erdoğan’ın 1982’de kurulmuş Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin AK Parti döneminde kurulduğunu söylemesi ise yanılsama değildir; sadece gerçeklikle bir akakası yoktur diyelim, savcılara iş çıkarmayalım."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Avcılar Van Murat Yetkin Savcı