Fenalaşan polise ilk müdahaleyi yapan sağlık emekçisi konuştu: 'Tereddüt etmeden müdahale ettim'

Sağlık emekçilerinin İstanbul Çapa’daki iş bırakma eyleminde fenalaşan polise ilk müdahaleyi yapan sağlık emekçisi Hatip Şengül, ‘Hipokrat yemini etmiş insanlarız, üzerimize düşeni yaptık’ dedi.

Fenalaşan polise ilk müdahaleyi yapan sağlık emekçisi konuştu: 'Tereddüt etmeden müdahale ettim'

Konya’da görevi başında iken uğradığı silahlı saldırı sonucunda hekim Ekrem Karakaya hayatını kaybetmiş, olay hızlıca tüm ülkenin gündemi haline gelmişti.

Cinayet sonucu hayatını kaybeden doktor Ekrem Karakaya için sağlık emekçilerinin yaptığı iş bırakma eylemine polis müdahale ederken, kendi müdahalesinden fenalaşan polis memuruna ilk müdahaleyi yine sağlık emekçileri yaptı.

''SAVAŞTA BİLE SAĞLIKÇIYA DOKUNULMUYOR''

Fenalaşan polise ilk müdahaleyi yapanlardan biri olan SES Bakırköy Şube Eş Bşk. Hatip Şengül soL’dan Sancak Yıldız'a konuştu.

''Bizim derdimiz emniyet güçleriyle değil verilen görevi yapıyorlar fakat sendikal anayasal hakkımız engelleniyor'' diyen Şengül, ''Bu sağlık sisteminin derhal değiştirilmesi gerekiyor, gereken belli. Sağlıkta şiddet için Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı tweet ile değil tüm kanalarda halka seslenişle, somut adımlar atarak niyetini göstermelidir. Savaşta bile sağlıkçıya dokunulmuyor'' ifadelerini kullandı.

''TEREDDÜT ETMEDEN MÜDAHALE ETTİM''

''Hiç tereddüt ettiniz mi müdahale ederken?'' sorusuna da yanıt veren Şengül, şöyle konuştu:

''Arbede sırasında polisin yerde yattığını gördüm..

Sesli uyarana cevap vermiyordu bilinci bulanıktı. Arkadaşlarla kalabalığı dağıtıp ambulans gelene kadar pozisyon vererek solunumunu stabil tutmaya çalıştık.

Şahsen tereddüt etmeden müdahale ettim.''

Etiketler
İstanbul Lise Polis