Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni yarın İstanbul'da yapılacak

Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni Ukrayna, Rusya tarafları, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'in katılımıyla yarın İstanbul'da yapılacak.

Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni yarın İstanbul'da yapılacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni, Ukrayna ve Rusya tarafları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in katılımıyla yarın saat 16.30'da Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilecek.

İBRAHİM KALIN'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. Kalın şu ifadeleri kullandı:

"Dünya tahıl güvenliği için kritik önemdeki Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde, BM Genel Sekreteri Sayın Guterres'in ve Rusya Federasyonu ve Ukrayna heyetlerinin katılımıyla yarın İstanbul'da Dolmabahçe çalışma ofisinde yapılacak."

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: İLK ADIMI YARIN ATACAĞIZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki diplomatik çabalarımız sonuç veriyor. Tüm dünyayı etkileyen gıda krizinin çözümü için ilk adımı yarın BM Genel Sekreteri, Rusya ve Ukrayna heyetleriyle birlikte İstanbul’da atacağız. İhtilafın çözümü için çabalarımızı sürdüreceğiz."





Etiketler
Ukrayna Rusya İstanbul