Tepki çeken Havrita uygulaması için ikinci kez erişim engeli kararı

Havrita isimli internet sitesi ve sosyal medya hesapları hakkında, “sokak köpeklerinin hedef gösterildiği ve tehlikeye atıldığı” gerekçesiyle ikinci kez erişim engeli kararı verildi.

Tepki çeken Havrita uygulaması için ikinci kez erişim engeli kararı

Sokakta yaşayan hayvanların hedef gösterilip ölümlerine sebebiyet verdiği gerekçesiyle tepki çeken Havrita isimli internet sitesinin kapatılması için çok sayıda hayvan hakları savunucusu kişi ve örgüt harekete geçmişti.

Havrit ve sitenin sosyal medya hesaplarından "kişilik haklarına saldırı mahiyetinde ifade ve görüntüler kullanıldığı" gerekçesiyle siteye ve sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesini talep edilmiş, bunun üzerine Ankara 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi 'Havrita' sitesi ve sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesine karar vermişti.

İKİNCİ KEZ ENGELLEME KARARI

Antalya Barosu, "kararın kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında alındığı" gerekçesiyle Antalya 5'inci Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu. Baro, "uygulamanın can kayıplarına yol açtığı" gerekçesiyle alınmasını talep etti. Başvuruyu inceleyen 5'inci Sulh Ceza Hakimliği, can kayıplarına yol açtığı gerekçesiyle 'Havrita' uygulamasına erişim engeli kararı verdi.

Etiketler
Inter Köpek Uygulama