Yıldırım'ın 'evlenmek isteyen yaşlı amca' örneğine tepki yağdı

Meclis Başkanı Binali Yıldırım verdiği örnekle tepkilerin odağına oturdu.

Yıldırım'ın 'evlenmek isteyen yaşlı amca' örneğine tepki yağdı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, memleketi Erzincan'da yaptığı konuşmada Türkiye'nin sosyal devlet olma alanında son 15 yılda büyük mesafe kat ettiğini öne sürdü. Yıldırım, "Ancak önceki ziyaretlerden birinde yaşlı bir amca geldi. Hanımı vefat etmiş evlenecek, bir türlü evlenemiyor. Beni evlendir dedi. Hanımlara para veriyorsunuz kimse yüzümüze bakmıyor, evlenemiyoruz dedi. Dolayısıyla sosyal devletin de ölçüsünü, ayarını yerinde tutmakta fayda var..."

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, '2023 Vizyonunda Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin Rolü' çalıştayına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin önemine değinen Yıldırım, engelliliği engel olmaktan çıkarmak için önemli adımlar atıldığını söyledi ve şöyle devam etti:

"Elli bin insanımız bu işten ekmek yiyor. Engellilerin eğitimini yapıyor ve ayrıca, tesis, gidiş geliş yol parasıyla devleti de bu anlamda büyük bir yükten kurtarıyor. Devlet sizin kadar da başarılı yapamaz onu da söyleyeyim. Mevzuat diye bir şey var, sizde mevzuat hazretleri yok. Devletin her işinde mevzuat vardır, mevzuatın önüne geçmek zordur, bunu yapanlarda cezasız kalmaz. Devlette cezasız hiçbir iş olmaz, her hizmetin bir cezası vardır. Hizmet yapmazsanız hiç kusurunuz olmaz, hiçte ceza almazsanız."

"Sosyal devletin de ölçüsünü, ayarını yerinde tutmakta fayda var"

TBMM başkanı konuşmasında Türkiye'nin sosyal devlet olma alanında son 15 yılda büyük mesafe kat ettiğinin altını çizdi. "Türkiye'nin toplam sosyal destekleri 2002'de 3 milyar 100 milyondu, şu an yıllık 52 milyar lira sosyal destek yapılıyor" diyen Yıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ancak önceki ziyaretlerden birinde yaşlı bir amca geldi, hanımı vefat etmiş evlenecek, bir türlü evlenemiyor, beni evlendir dedi. Hanımlara para veriyorsunuz kimse yüzümüze bakmıyor, evlenemiyoruz dedi. Dolayısıyla sosyal devletin de ölçüsünü, ayarını yerinde tutmakta fayda var."

Yıldırım'ın açıklamasına tepki yağdı.

Onedio'nun derlediği tepkiler şöyle:

Yıldırım'ın 'evlenmek isteyen yaşlı amca' örneğine tepki yağdı - Resim : 1

Yıldırım'ın 'evlenmek isteyen yaşlı amca' örneğine tepki yağdı - Resim : 2

Etiketler
Binali Yıldırım