MEB köy okullarını unuttu: Çocuklar üşüyor
Havaların soğuması mağduriyetleri de beraberinde getirdi. Köy okullarındaki öğretmenler ‘yardım çağrısı’ yapıyor. Eğitim Sen’li Yılancı MEB’in fırsat eşitliği sağlaması gerektiğinin altını çizdi
Kış aylarının gelmesinden bu yana sosyal medyada sıkça rastlanılan köy okullarındaki ihmaller, öğretmenleri yardım çağrısı yapma mecburiyetinde bırakıyor.
Köy okullarının çoğunda a4 kağıdı, yazıcı, spor ve kırtasiye malzemeleri başta olmak üzere çeşitli temel ihtiyaçlar eksik. Bunların yanı sıra öğrencilerin mont, eldiven, çorap ve diğer ihtiyaçları karşılanamıyor.
Öğretmenler, bu eksikliklerden dolayı eğitim-öğretime devam etmekte zorlandıklarını belirtiyor. Sosyal medyadan seslerini duyuran öğretmenler ve idareciler özellikle tanınmış kişilere ulaşarak ihtiyaçlarının karşılanmasını istiyor. MEB’den ise bu konuda yeterli bir adım atılmıyor.
ÖĞRENCİ SAYISI AZALIYOR
Konuya ilişkin BirGün gazetesinden Meral Danyıldız’a konuşan Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Kazım Yılancı fırsat eşitliğinin önemine değindi. Şehirlere büyük bir göçün olduğunu kaydeden Yılancı, “Burası kâr ya da zarar edilecek bir alan olarak değerlendirilmemeli. Eğitimde fırsat eşitliğinin çocuklarımıza doğru bir şekilde verlimesi en büyük temennimiz. Herkesin eğitim hakkının verilmesi gerektiğini, eğitime kolay ulaşabilmesini umut ediyoruz. Büyük bir göç var büyük şehirlere doğru. Çünkü siz elektriğe, suya, eğitime ulaşamadığınız için rahat bir şekilde ulaşabileceğiniz yerlere göç ediyorsunuz. Şu anda kentlerin nüfusu köylere oranla çok çok yükselmiş durumda. Okula giden öğrenci sayısı da azalıyor buna bağlı olarak” dedi.
EĞİTİM HAKTIR, SATILAMAZ
Eğitimde fırsat eşitliğinden tüm öğrencilerin faydalanması gerektiğini belirten Yılancı, sözlerini şöyle noktaladı: “Bir an önce bu düzenlemelerin yapılması lazım. Bunu yaratanlar, bu alanın piyasalaştırılmasını, alınır satılır mal haline getirilmesini hesap ederek bunları yapıyorlar. Eğitim haktır, parayla alınıp satılamaz diyoruz.”