6 yaşındaki çocuğun istismarıyla gündeme gelen Hiranur Vakfı'nda Süleyman Soylu detayı!

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli'nin istismar ettiği, H.K.G'nin anne ve babasının da istismara izin verdiği iddialarının ardından Hiranur Vakfı'nın fotoğraf arşivinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çıktı.

6 yaşındaki çocuğun istismarıyla gündeme gelen Hiranur Vakfı'nda Süleyman Soylu detayı!

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli'nin istismar ettiği, H.K.G'nin anne ve babasının da istismara izin verdiği iddialarına ilişkin iddianame kabul edildi. İlk duruşma günü olarak 22 Mayıs kabul edildi. Hiranur Vakfı da internet sitesini kapattı.

Mağdur H.K.G'nin 6 yaşından beri şüpheli Kadir İstekli tarafından cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede, şüpheli Kadir İstekli ile babasının kıydığı dini nikahla evlendirildiği; şüphelinin babasının talebesi olduğu ve karşılıklı dairelerde oturduklarını anlattı. Şikayetin devamında H.K.G, cinsel ilişkinin kendisine Kadir İstekli tarafından oyun olarak gösterildiğini belirtti. Bu istismarın babasının onayı ile gerçekleştiği ve yaşı tuttuktan sonra resmi nikah kıyıldığını dilekçede sundu.

"HİRANUR VAKFI'NIN FOTOĞRAF ARŞİVİNDEN SOYLU ÇIKTI"

İstismarın kamuoyunda duyulmasının ardından tepkiler büyüme devam ederken, CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Hiranur Vakfı temsilcileriyle yaptığı görüşmeye ilişkin fotoğraf paylaştı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başarır, şu ifadeleri kullandı:

"Hiranur Vakfı'nın fotoğraf arşivinden Süleyman Soylu çıktı! Fotoroman Süleyman yine bildiğiniz gibi…"

6 yaşındaki çocuğun istismarıyla gündeme gelen Hiranur Vakfı'nda Süleyman Soylu detayı! - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Olay ilk olarak 3 Aralık'ta BirGün gazetesi yazarı Timur Soykan'ın haberiyle duyuldu. Haberde, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'nin 6 yaşından itibaren bir cemaat mensubu ve aynı zamanda komşuları olan bir yetişkin erkek tarafından cinsel istismara uğradığı; 13 yaşında bu kişiyle nişanlanıp 14 yaşında evlendirildiği; 17 yaşında anne olduğu; 18 yaşında ise resmi nikahının kıyıldığı anlatılıyor.

H.K.G'nin 2021 yılında boşandıktan sonra mahkemeye giderek cinsel istismar davası açması ve hem cinsel istismara göz yummakla suçlanan ailesinin, hem de iddia edilen suçun failinin iddiaları yalanlaması üzerine H.K.G, mahkemeye 6 ve 13 yaşlarında bu kişilerle çekilen nişan fotoğraflarını delil olarak sundu. Soykan'ın Çarşamba günü konuyla ilgili yaptığı devam niteliğindeki haberde, bu kez bu fotoğraflar yayımlandı.

Haberi sosyal medyada da çok sayıda kişi paylaştı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Hiranur Vakfı Süleyman Soylu