600 Bin Liraya Kadar Çıkıyordu... Fahiş Zamlarla Gündeme Gelen Okulda Öğrenciler Hastanelik Oldu!

İstanbul Ümraniye'de eğitim ücretlerinin 600 bin liraya kadar ulaştığı belirtilen Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nda 100'e yakın öğrenci yemekten zehirlendi. Veliler duruma tepki gösterirken, okul gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.

600 Bin Liraya Kadar Çıkıyordu... Fahiş Zamlarla Gündeme Gelen Okulda Öğrenciler Hastanelik Oldu!

RIFAT KIRCI

Özel eğitim kurumları yeni eğitim döneminde fahiş zamlarla gündemdeki yerini korurken 2024 yılında yüzde 300 zamla velilerin tepkisini toplayan Ümraniye'deki Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nda öğrenciler zehirlendi. Eğitim ücretlerinin 600 bin liraya kadar ulaştığı okulda öğle yemeğinde çıkan balık ve makarna menüsü öğrencilerin rahatsızlanmasına neden oldu.

HASTANEYE SEVK EDİLDİLER

Velilerin aktardığına göre Eyüboğlu Eğitim Kurumlarına ait yemekhanede çıkan çıtır balık ve soslu makarna yemeklerinden 100'e yakın öğrenci zehirledi. Öğrenciler okul yakınlarındaki özel hastanelere sevk edildi.

600 Bin Liraya Kadar Çıkıyordu... Fahiş Zamlarla Gündeme Gelen Okulda Öğrenciler Hastanelik Oldu! - Resim : 1

Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nın kurumsal iletişim birimi, uzun bir bekleyişin telefonunuza yanıt vererek konu ile ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını belirtti.

'ÖĞRETMENLERE BASKI YAPILDI' İDDİASI

Eyüboğlu Eğitim Kurumları, bu yılın başında öğretmenlerin sendikalaşma faaliyetlerini engellediği iddiaları ile gündeme gelmişti. Buna göre öğretmenlere "Sendika ‘illegal’dir. Siyah giyinmek, sendika için WhatsApp grubu kurmak yasaktır ve bunu yapanlarla ilgili işlem başlatılacak" şeklinde mail atıldığı belirtilmişti.

600 Bin Liraya Kadar Çıkıyordu... Fahiş Zamlarla Gündeme Gelen Okulda Öğrenciler Hastanelik Oldu! - Resim : 2

Eyüboğlu Eğitim Kurumları, bu yaz döneminde yaz okulu ücretleri 85 bin liraya kadar ulaşırken yemek için ise velilerden 17 bin 500 lira talep etmişti.

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI'NDAN AÇIKLAMA

Eyüboğlu Eğitim Kurumları haberimizin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kurumumuz, 20 yıla yakın süredir tüm yemek tedarik, dağıtım ve sunum hizmetlerini Sofra şirketinden almaktadır. 14 okulumuzda yemek hizmetinden faydalanan 3 bin 150 öğrenci ve personelimizden 4 okulumuzdaki 100’e yakın öğrencimizde 10 Ekim 2024 Perşembe günü öğle yemeğinden sonra karın ağrısı ve kusma şikayetleri başlamıştır. Aldığımız bilgiler doğrultusunda hemen yemek hizmeti veren şirket yetkilileri ile bağlantı kurulmuş ve incelemeler başlatılmıştır. Bu doğrultuda şirket tarafından mutfak üretim alanı ve taşıma lokasyonlarında genel kontroller yapılmıştır. Tüm üretim süreçleri gözden geçirilmiş olup Gıda Güvenliği Numune İzleme Sistemi (Haccp) kontrol planları ve kayıtları ayrıntılı olarak kontrol edilmiştir. Üretimden servis sonuna kadar geçen tüm üretim süreçlerinde kritik kontrol noktaları incelenmiş ve aykırı bir durum olmadığı bilgisi tarafımıza iletilmiştir. Aynı zamanda okul müdürlüklerimiz İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerini bilgilendirerek, gerekli araştırma ve tahlillerin yapılması amacıyla tüm yemeklerden ve sulardan numune alınmasını ve inceleme yapılmasını istemişlerdir. Ayrıca aynı güne ait numuneler 3. taraf akredite laboratuvarına gönderilerek incelenmesi istenmiştir. Şu anda gerekli tüm takipler yapılmakta olup, sonuçlar elimize ulaştığında sizlerle paylaşılacaktır. Yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu bildirir, durumdan etkilenen öğrencilerimize ve velilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.”

Kaynak: Gerçek Gündem