HAYEF öğrencileri fakültelerini terk etmek istemiyor!

Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi binasının Hadımköy’e taşınmasına karşı öğrenciler imza kampanyası başlattı.

HAYEF öğrencileri fakültelerini terk etmek istemiyor!

İstanbul Üniversitesi’nin geçen sene bölünmesinin ardından İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa’ya bağlanan Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi’nin (HAYEF) binası Beyazıt kampüsünden Hadımköy’e taşınmak isteniyor.

Kurulduğu günden beri Beyazıt kampüsünde bulunan binanın taşınmak istenmesine fakültede okuyan öğrenciler tepkili. Sosyal medyada bu uygulamaya tepki gösteren öğrenciler ayrıca imza kampanyası başlattı.

İmza metninde şu ifadeler kullanıldı: “Geçtiğimiz sene İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesinin, İstanbul Üniversitesi bünyesinden ayrılıp yeni kurulacak olan bir üniversiteye alınması kararlaştırılmıştı. Öğrenciler ve akademisyenlerin istememesine rağmen üniversite ikiye bölündü; kendi hak ve emeğiyle kazandıkları, çalıştıkları üniversiteden bir nevi ayrılmak zorunda bırakıldılar. Tüm bunlara rağmen okula devam eden öğrenci ve akademisyenler bu defa da neredeyse İstanbul il sınırında bulunan Hadımköy’e gönderiliyor. Beyazıt gibi işlek ve her yere yakın bir yeri kazanmış olan öğrenciler şuan adını dahi duymadıkları Hadımköy’e gönderiliyor. Bu büyük bir haksızlıktır. Öğrenci tercih döneminde bu kampüsün Beyazıt’ta bulunduğunu bilerek, kafasında tartarak bu üniversiteyi seçmiştir.

Öğrencileri İstanbul’un merkezinden alıp sınır dışı etmek birçok insanın mağdur olmasına sebebiyet verecektir. Hadımköy’e ulaşım çok zordur. Maddi durumu yeterli olmayan bir öğrenci o çevrede yurt bulamayacaktır. Hergün gidip gelemeyecek kadar uzakta oturan öğrenciler vardır. Öğrencilerin derslerine odaklanması gereken zamanlarda bu tür problemlere maruz bırakılmalarını doğru bulmuyorum. Aynı zamanda bu kadar uzak mevkide olan bir kampüse öğrenci de gelmeyecek, kampüs zaman içerisinde sessizce yok olacaktır.

Bu kadar yüksek puanla öğrenci alan bir üniversitenin kaybolmasını istemiyorum. Hadımköy kadar ulaşım sıkıntısı olan bir yere kampüs açılmasını istemiyorum. Geleceğin nitelikli öğretmen adaylarını mağdur etmeyin.”

Etiketler
Öğrenci Hadımköy