Akit eşofman giyen öğrencilerden tahrik olan kişiye sahip çıktı!

Provakatif haberleriyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) politikalarına yön vermeye çalışan Akit gazetesi, şimdi de eşofman giyen kız öğrencilerden tahrik olduğunu belirten öğretmene sahip çıktı.

Akit eşofman giyen öğrencilerden tahrik olan kişiye sahip çıktı!

Akit gazetesi, Konya Selçuklu’da bulunan Ayşe-Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Felsefe öğretmeni olarak görevliyken Twitter hesabından, “Kız öğrencilerin giydiği eşofman onları çıplak yapar” paylaşımı yapan ve görevinden uzaklaştırılan Ercan Harmancı’nın okula dönmesini istedi.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre gazete, Harmancı’nın okula geri dönmesi için imza kampanyası başlatıldığını ve 500’ü aşkın öğrencinin kampanyaya destek verdiğini savunurken MEB yetkilileri, Harmancı’nın okula dönmesinin söz konusu olamayacağını açıkladı.

Akit gazetesinin, okuldaki beden eğitimi dersine çıkan kız öğrencileri görünce tahrik olduğunu söyleyen ve sosyal medya hesabından “Ya benim çok sapık duygularım var ya da şeytan onlara uğramıyor. Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi ya da imanınızı kaybetmişsiniz demektir” yazan Harmancı’ya sahip çıkarak “Öğrencilerinden Harmancı’ya destek: Hocamızı geri istiyoruz” başlıklı haber yaptı. Haberde, çok sayıda öğrencinin de Harmancı için destek kampanyasına katıldığı savunuldu. Ancak okul yetkililerinden edinilen bilgiye göre, okulda böyle bir kampanya başlatılmadı. Harmancı’nın göreve dönmesine ilişkin bir internet sitesi üzerinden 2017 yılında başlatılan kampanyaya ise 534 imza atıldığı ve imza atanların çok büyük bir bölümünün öğrenci olmadığı öğrenildi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

BirGün’ün ulaştığı MEB yetkilileri, sosyal medya hesabından öğrencilere yönelik skandal paylaşımlar yapan Harmancı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, okula dönmesinin söz konusu olamayacağını bildirdi. Eğitim sendikaları ise eşofman giyen öğrencilerden tahrik olduğunu açıkça ifade eden bir kişinin yeniden öğretmenlik yapması durumunda yargı yoluna başvuracaklarını kaydetti.

Etiketler
MEB Akit gazetesi Öğrenci Öğretmen