Adana'da 'Usulsüz Rapor' Talebine Karşı Çıkan Doktora Saldırı: Çaydanlıkla Öldüresiye Darbedildi!

Adana’da bir doktor, usulsüz şekilde ‘işe girme raporu’ isteyen hastasının talebini geri çevirince saldırıya uğradı. Elektrikli çaydanlık ile öldüresiye darbedilen doktor yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Doktorun hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilirken, gözaltına alınan saldırgan tutuklandı.

Adana'da 'Usulsüz Rapor' Talebine Karşı Çıkan Doktora Saldırı: Çaydanlıkla Öldüresiye Darbedildi!

Adana'da merkez Seyhan ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi'ndeki aile sağlığı merkezinde gündüz saatlerinde bir doktor dehşet dolu anlar yaşadı.

Aile hekimi kaydı başka doktorda olan Seracettin D., Dr. Can Cevher Gürler'e gelerek işe giriş raporu almak istedi. Dr. Gürler, kendisinde kayıtlı olmayan kişiye sadece durum bildirir rapor verebileceğini söylemesi üzerine tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Seracettin D., odadaki elektrikli çaydanlık ile doktora saldırdı.

YOĞUN BAKIMA ALINDI

Saldırı sonucu Gürler'in sol omzunda çıkık, kafa tasında çatlak ve açık yaralar oluştu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Gürler, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

ŞÜPHELİ, DOKTORU SUÇLADI

Olaydan kısa süre sonra Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler söz konusu şüpheli Seracettin D.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin ifadesinde, “Eşime sağlık raporu için gitmiştim. Eşime form doldurttu. Sonra 'o rapor farklı' dedi. 2 ay önce de yine geldik bize rapor vermedi. 'Sen bize sıkıntı çıkarıyorsun' dedim. Doktor üzerime çay döktü. Ben de çaycının altını alıp kafasına vurdum” dediği öğrenildi.

Adli tıp biriminde sağlık kontrolü çıkışında basın mensupları şüpheli Seracettin D.'ye 'neden doktoru darp ettiniz' sorusunu yöneltti. Seracattin D. ise, “Suç ondaydı. Hiçbir şekilde yardımcı olmadı, önce o darp etti. O şiddete başvurdu” diyerek savunma yaptı.

TUTUKLANDI

Seracettin D., Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından adliyeye sevk edilirken savcılıktaki işlemleri sonrasında çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Kaynak: DHA

Etiketler
Adana doktor Saldırı