Akademinin Önemli İsmi Prof. Dr. Fuat Keyman Hayatını Kaybetti

Uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi alanında Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerinden olan Prof. Dr. Fuat Keyman, bir süredir tedavi gördüğü kanser hastalığı nedeniyle 66 yaşında hayatını kaybetti.

Akademinin Önemli İsmi Prof. Dr. Fuat Keyman Hayatını Kaybetti

Uluslararası ilişkiler alanında Türkiye'nin önde gelen isimlerinden biri olan Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Keyman, bir süredir mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü.

Prof. Dr. Keyman, sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da büyük bir saygınlık kazandı. Uluslararası ilişkiler, küreselleşme, demokrasi, modernleşme ve Türkiye’nin dış politikası üzerine derin analizler yapan Keyman, akademik dünyaya yaptığı katkılarla tanınıyordu.

Akademinin Önemli İsmi Prof. Dr. Fuat Keyman Hayatını Kaybetti - Resim : 1

Sabancı Üniversitesi'nde uzun yıllardır görev yapan Keyman, aynı zamanda Türkiye’nin toplumsal ve siyasal meselelerine dair önemli analizler sunmuş, çeşitli düşünce kuruluşlarında ve akademik platformlarda aktif bir rol oynamıştı.

FUAT KEYMAN KİMDİR?

Prof. Dr. Fuat Keyman, uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi alanında Türkiye’nin en saygın akademisyenlerinden biri olarak tanınmaktadır. Lisansını 1981 yılında, yüksek lisansını ise 1983 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde tamamladı. 1991 yılında Carleton Üniversitesi'nden uluslararası ilişkiler ve karşılaştırmalı politika alanında doktorasını aldı.

Akademinin Önemli İsmi Prof. Dr. Fuat Keyman Hayatını Kaybetti - Resim : 2

Akademik kariyerine 1994 yılında Bilkent Üniversitesi'nde başlayan Keyman, 2002 yılına kadar burada siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünde ders verdi. Ardından 2002-2010 yılları arasında Koç Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler bölümünde görev yaptı. Fuat Keyman, son olarak Sabancı Üniversitesi'nde rektör yardımcılığı görevini yürütüyordu ve uluslararası ilişkiler alanında dersler veriyordu.

Keyman, Türkiye’nin küresel siyasetteki rolü, demokrasi, modernleşme ve dış politika konularında birçok önemli akademik çalışma yaptı. Ayrıca, ulusal ve uluslararası akademik platformlarda sayısız konferans ve projeye katkı sundu. Hem Türkiye’de hem de uluslararası düzeyde büyük bir saygınlık kazanan Keyman, aynı zamanda birçok öğrenci yetiştirdi.

Kaynak: KARAR