AKOM'DAN İstanbul İçin Uyarı Üstüne Uyarı: Etkisini Artıracak

Meteoroloji'nin ardından AKOM da İstanbul için bir uyarı daha yayımladı. Son tahminlere göre Beykoz ve Şile’de devam eden gök gürültülü sağanak yağmur, Anadolu yakasında devam edecek. Yağışlar akşam saatlerinde tekrardan etkisini arttıracak.

AKOM'DAN İstanbul İçin Uyarı Üstüne Uyarı: Etkisini Artıracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ardından İstanbul için bir uyarı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı'ndan (AKOM) geldi.

AKOM’un son tahminlere göre, Beykoz ve Şile’de etkili olan gök gürültülü sağanak yağmur, Anadolu yakasını etkisini altına alacak.

AKŞAM SAATLERİNE ETKİSİNİ ARTIRACAK

Akşam saatlerinde şiddetini artırarak yer yer yoğun yağış görülecek. Metrekareye 20 ila 45 kilogram yağmur düşebileceği ifade edilen yağmurun kısa sürede bölgesel olarak göllenme, kot seviyesinin altında kalan kesimlerde su baskınlarına neden olması bekleniyor.

Cuma öğle saatlerine kadar etkili olması beklenen yağışların Anadolu yakasının doğu ve kuzeyde kalan ilçeleri Pendik, Tuzla, Çekmeköy, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Şile ile Avrupa yakası kuzeyde kalan Sarıyer ve Eyüpsultan’da kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

AKOM'DAN İstanbul İçin Uyarı Üstüne Uyarı: Etkisini Artıracak - Resim : 1

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
İstanbul Sağanak yağış Hava Durumu