Alışveriş Sitelerinde Kara Delik! IBAN'dan Kayıt Dışı Para Transferi mi Yapıyorlar?

Alışveriş sitelerinde ürünler normalin 100 katına satılınca Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, IBAN'la kayıt dışı tahsilat ile 1.5 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığını tespit etti.

Alışveriş Sitelerinde Kara Delik! IBAN'dan Kayıt Dışı Para Transferi mi Yapıyorlar?

Alışveriş sitelerinde pek çok ürünün normal fiyatının 100 katına kadar satıldığı ortaya çıktı. Rakamları gören "IBAN'dan kayıt dışı para transferi mi yapılıyor?" diye sormadan duramadı. IBAN'la kayıt dışı tahsilat yaparak vergi kaçıranlara yönelik takipleri sıkılaştıran Hazine ve Maliye Bakanlığı, 1.5 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığını tespit etti. Denetime takılanlara 250 milyon lira vergi cezası uyguladı.

FİYATLAR UÇTU GİTTİ

Aynı sitede 400 ila 500 TL'ye satılan bir şampuanın başka bir satıcı tarafından 45 bin TL'ye, piyasada bin ila 3 bin TL civarına satılan ayakkabılara ise 222 bin TL'lere kadar satış fiyatı konulduğu görüldü. Alışveriş sitlerinde ev fiyatına çeyiz satıldığı da ortaya çıktı. Piyasada 3-5 bin TL arasında satılan 9 parçadan oluşan çeyiz setinin 2 milyon 996 bin TL'ye satıldığı dikkat çekti.

Alışveriş sitelerine yönelik denetimler yapılsa da müşterilerin ürün arama alışkanlıklarına göre aranacak kelimelerde oynama yapan dolandırıcılar, hâlâ bu denetimi geçebiliyor.

Etiketler
alışveriş