Anne, Baba, Amcalar, Ağabeyler... Narin Cinayetinde Flaş Gelişme!

8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesini konu alan cinayetin soruşturması kapsamında, gözaltına alınan 25 şüpheli, jandarmadaki işlemleri sonrası Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında Narin'in annesi, babası ve kardeşi de bulunuyor. Gözaltında bulunanların sayısı 22'ye düştü. Serbest bırakılanların arasında köyün imamı da bulunuyor. Kalan tüm şüpheliler için ek gözaltı kararı verildiği ve şüphelilerin yarın adliyeye çıkacağı belirtildi.

Anne, Baba, Amcalar, Ağabeyler... Narin Cinayetinde Flaş Gelişme!

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta merkez Bağlar ilçesi Kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde Kur’ân kursu dönüşü kaybolan ve 8 Eylül'de evinin 1.5 kilometre ötesinde bir derede cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetinin soruşturması kapsamında 25 şüpheli hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

25 şüpheli arasında Narin'in annesi, babası ve kardeşi de bulunuyor. Şüpheliler arasında Tavşantepe köyü imamı dahil 3 kişi serbest bırakıldı. Gelen son bilgilere göre, kalan şüpheliler için ek gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yarın adliyeye getirileceği bildirildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanlığı, gözaltı süreçleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, şunları söyledi:

"Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltında bulunan şüphelilerin ifade alma işlemleri devam etmektedir. Şüphelilerin yarın adliyeye sevk edilmesi beklenmektedir."

Narin'in amcasından 200 bin TL alarak, 8 yaşındaki Narin'i çuval içine koyarak dereye bıraktığını söyleyen itirafçı Nevzat Bahtiyar, dün savcılıkta çapraz sorguya alınmış, ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

NE OLMUŞTU?

19 gün boyunca aranan Narin Güran'ın cansız bedeni, Eğertutmaz Deresi'nde içi taşla dolu ve üstü otla kaplı bir çuvalın içinde bulunmuştu. Narin Güran'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 25 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan Tavşantepe Mahallesi'nden Nevzat Bahtiyar, Narin'in amcası Salim Güran’ın kendisine Narin’in cansız bedenini yok etmesi karşılığında kendisine 200 bin lira teklif ettiğini itiraf etmişti. İtirafçı Bahtiyar, aracından aldığı çuval ile Narin’i Eğertutmaz Deresi yakınına gömdüğünü ve üzerini de 15-20 kg ağırlığında taş ile örttüğünü açıklamıştı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Narin Güran