Antalya'da Yerleşim Yerine Yakın Yangın! Tarım Araçları Küle Döndü

Antalya'nın Aksu ilçesinde ormanlık alan dışında çıkan yangın 5 saatin sonunda söndürüldü. Yerleşim yeri yakınında çıkan yangında, tarım araçları küle döndü.

> <

Günlerdir farklı kentlerden yangın haberleri geliyor. Bugün ise Antalya'dan yangın haberi geldi. Aksu ilçesinde orman dışı olan ama seraların ve yerleşim yeri yakınındaki alanda yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede bazı sera ve bahçelere sıçradı.

Antalya'da Yerleşim Yerine Yakın Yangın! Tarım Araçları Küle Döndü - Resim : 1

Yangına hızla müdahale eden ekipler, 3 helikopter, 2 uçak, 4 arazöz ve 2 su ikmal aracıyla yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Antalya'da Yerleşim Yerine Yakın Yangın! Tarım Araçları Küle Döndü - Resim : 2

Çok sayıda orman yangın işçisi de müdahalede bulunuyor. Yangına hem karadan hem havadan müdahale edilerek söndürme çalışmalarını devam ediyor.

Antalya'da Yerleşim Yerine Yakın Yangın! Tarım Araçları Küle Döndü - Resim : 3

Kuvvetli esen rüzgar nedeniyle alevler kısa sürede yayılırken bölge sakinleri de traktörler ve çapalar ile yangına müdahale etti.

Antalya'da Yerleşim Yerine Yakın Yangın! Tarım Araçları Küle Döndü - Resim : 4

Çok sayıda seranın zarar gördüğü yangına vatandaşlar ellerinde taşıdıkları su dolu kovalar ve damacanaların yanı sıra yanan alanların üzerine toprak serperek müdahale etmeye çalıştı.

Antalya'da Yerleşim Yerine Yakın Yangın! Tarım Araçları Küle Döndü - Resim : 5

Yangın bölgesinden uzaktaki vatandaşlar ise çatılardan endişeli söndürme çalışmalarını takip etti. Yaklaşık 3 saattir devam eden ve şiddeti yavaşlatılan yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: AA

Etiketler
Antalya Yangın