Ayşenur'un İkinci Otopsisinde Kritik Bulgular! 'Kurşunun Girişi Var Çıkışı Yok'

İsrail güçlerince öldürülen ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İzmir'de yapılan ikinci otopsisinin sonuçları çıktı. Ölüm sebebi "kafatası kırığı, beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti" olarak açıklanan Eygi'nin başında kurşun giriş yarasının bulunduğu, çıkış yarasının ise olmadığı bildirildi.

Ayşenur'un İkinci Otopsisinde Kritik Bulgular! 'Kurşunun Girişi Var Çıkışı Yok'

Batı Şeria'daki barışçıl bir protestoda İsrailli bir keskin nişancı tarafından başından vurularak öldürülen ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, dün saat 08.30'da Bakü'den İstanbul'a geldi. 26 yaşındaki Eygi'nin cenazesi, İstanbul'dan da İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na getirilip otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Dört saat süren otopsi işlemlerinin ardından da cenaze, Aydın'ın Didim ilçesine gönderilerek bugün toprağa verildi.

KURŞUNUN GİRİŞİ VAR, ÇIKIŞI YOK

Eygi'nin cenazesinin İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemesindeki ilk bulgular paylaşıldı. ABD'de yapılan ilk otopside olduğu gibi, Eygi'nin kulak alt kısmından ateşli silahtan çıkan kurşun girişi sonucu baş yaralanması tespit edildi.

Ölüm sebebi 'kafatası kırığı, beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti' olarak tanımlanan Eygi'nin kafasında ateşli silahtan kaynaklı kurşun giriş yarasının bulunduğu, çıkış yarasının ise olmadığı belirlendi. İlk tespitlerde; kafada saptanan milimetrik ebatlı metalik cisimler, balistik açıdan incelenmek üzere örneklendi.

Kaynak: DHA

Etiketler
Filistin İsrail Gazze ABD