Diyarbakır ve Mardin arasındaki yangında bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 12'ye yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır ve Mardin'deki yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye yükseldiğini bildirdi.

> <

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki alanlarda çıkan anız yangınında bilanço ağırlaşıyor. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin'den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı.

CAN KAYBI 12’YE YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır ve Mardin’de meydana gelen yangınla ilgili yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye yükseldiğini ve hastalardan 5'inin tedavisinin devam ettiğini bildirdi.

Bakan Koca'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

'Diyarbakır ve Mardin’de, iki ilimizin yakın köy ve mahallelerinde meydana gelen yangın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 12’ye yükseldi. Olaydan 78 kişi etkilendi. Hastalarımızdan 5’inin tedavi ve takiplerine devam ediyoruz. 5’i de Diyarbakır’da tedavi gören hastalarımızdan 3’ü entübe durumda. Bu vesile ile bir kez daha, olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum.'

DİYARBAKIR'DA 4 ŞANLIURFA'DA BİR HASTA ENTÜBE

Diyarbakır ve Mardin sınırındaki köylerde yaşanan bu yangınlar nedeniyle şu anda Diyarbakır’da 5 hasta yoğun bakımda, 3’ü entübe durumda. Şanlıurfa’da 1 hasta entübe olarak tedavi görüyor. Hastanelerimizde tedavisi süren toplam hasta sayısı 6.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yangınlar sebebi ile olay yerlerine Diyarbakır’dan 24 Ambulans ve 3 UMKE Timi ile Mardin’den 15 Ambulans ve 4 UMKE Timi görevlendirilmiştir. Bilindiği gibi, yangınlar ilgili birimlerce söndürülmüş olup, soğutma çalışmaları devam ediyor.”

Diyarbakır ve Mardin arasındaki yangında bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 12'ye yükseldi - Resim : 1

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangınla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

DİCLE ELEKTRİK’TEN YANGINLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Köksalan ve kırsal Yazçiçeği mahalleleri ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler kırsal mahallelerinde çıkan ve rüzgarla büyüyen yangına ilişkin Dicle Elektrik yetkilileri açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada, “Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki ekili alanlarda çıkan yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Olayın meydana geldiği ilk andan itibaren Dicle Elektrik olarak ekiplerimizle sahada incelemelere başladık. Bazı medya kanallarında yangının elektrik kaynaklı olduğu belirtilmiş olsa da yaptığımız incelemelerde yangının elektrik iletim hatlarından kaynaklanmadığını belirledik. Hatta belirtilen bazı bölgelerde elektrik iletim hatlarının dahi yangının meydana geldiği bölgelerden geçmediğini gördük. Tespit çalışmalarımıza ilgili kamu birimleriyle devam ediyoruz. Herhangi bir farklı bulgu edindiğimizde yetkili birimlerle paylaşmayı sürdüreceğiz” denildi.

Kaynak: AA

Etiketler
Diyarbakır Mardin Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca