Bakan Yerlikaya O İddialara Ateş Püskürdü! 'Soruşturma Açmadık, Alçakça Bir Yalan'

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'nin adliyeye sevk edilirken çöp poşetine konulması ve hayvan toplama aracıyla götürülmesi dikkat çekti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı iddiasını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yalanladı.

Bakan Yerlikaya O İddialara Ateş Püskürdü! 'Soruşturma Açmadık, Alçakça Bir Yalan'

Dün gece İstanbul'un Ümraniye ilçesinde 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti isimli şahıs, çöp poşeti giydirilmiş halde ve hayvan taşıma aracıyla adliyeye sevk edildi. Hukukçular bu duruma tepki gösterirken, sosyal medyada ise kamuoyu ikiye bölündü.

26 suç kaydı olan katilin sevkiyle ilgili konuşan Sözcü Medya Grubu Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, bu olay sonrası soruşturma başlatıldığını iddia etti.

YERLİKAYA'DAN YALANLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, sosyal medya hesabından açıklama yaparak iddiayı yalanladı. Yerlikaya, paylaşımında "Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın Emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili olarak soruşturma açıldığına dair iddialar alçakça bir yalandır. Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca, ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir soruşturma açılmamıştır. Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Sözcü