Başına Gelmeyen Kalmadı! Üstüne Hafriyat Döküldü, Dava Mağdura Açıldı

Üsküdar’da bulunan Yeşilyamaç sitesi sakini Aslı Kıyak, yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen yıkıma gelen kepçe operatörünün başından aşağı kum dökmesiyle yaralandı. Dava, kepçe operatörüne değil şikayetçi olan Kıyak’a açıldı. Bugün görülen davada Kıyak, "Kendimi canlı canlı gömülüyor gibi zannettim" dedi.

RIFAT KIRCI

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi’nde bulunan Yeşilyamaç Sitesi sakinleri Huzzak Yapı firması ile davalık oldu. Şirket, 2023 yılının eylül ayında site içerisinde bulunan ve kendisine ait olduğunu belirttiği alana inşaat projesini başlatmak için kepçe operatörlerini ve hafriyat kamyonlarını gönderdi. Site sakinleri ise henüz sürecin yargı aşamasında olduğunu ve şirket faaliyetlerine karşı yürütmeyi durdurma kararı bulunduğunu belirterek yıkıma karşı çıktı.

'YÜZLERCE KİLO TOPRAĞIN ALTINDA KALDI'

Site girişine gelen kepçe güvenlik kulübelerini devirirken sitenin ana girişine çıkan yolda ise kazı çalışması yapmaya başladı. Bunun üzerine site sakinlerinden Aslı Kıyak kepçenin yakınlarına yanaşarak tepkisini dile getirdi. Bu sırada kepçe operatörü yerden aldığı yüzlerce kilo toprağı Aslı Kıyak’ın başından aşağı boşalttı.

Olay üzerine site sakinleri ve Aslı Kıyak karakola giderek şikayetçi. Bunun üzerine şirket görevlileri de site sakinlerinden şikayetçi oldu. Ancak süreç sonucunda kepçe operatörünün tespit edilemediği belirtilerek Kıyak’ın şikayeti dikkate alınmadı. Site sakinlerinin ise yerden aldıkları cisimleri kepçeye attıkları gerekçesiyle dava açıldı. Bilirkişi raporunda site sakini Aslı Kıyak’ın başından aşağı toprak döküldüğü yer almazken kepçeye yerden alınan cisimlerin atıldığı vurgulandı.

‘ASIL SORUMLULAR DOSYADA YOK’

Kıyak bugün görülen davanın ilk duruşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Birden fazla iş makinesi sitenin içinde zilliyetliğimiz olan alana girmişti. Bir iş makinesinin çocuk parkının olduğu alan telleri yıkarak girdiğini gördüm. Bunun üzerine koşarak o tarafa gittim. İş makinası çocuk parkının olduğu alana telleri yıkarak geldiği için ve çocuklar olabileceğini düşündüğüm için onu engellemeye çalıştım ancak yüzüme gülerek bir anda operatör kovasındaki toprağı üzerime doğru boşalttı. Kendimi canlı canlı gömülüyor gibi zannettim. Sonrasında komşularımız ve güvenliğimiz olay yerine geldi. Ancak orada bulunan şahıslar saldırdılar. Bu olayda asıl sorumlular dosyada bulunmamaktadır. Tespit edilememişlerdir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.”

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Üsküdar