Gerçek Gündem Ortaya Çıkarmıştı! Yaşam Savunucularından Arnavutköy Belediyesi Önünde Eylem

AKP’li Arnavutköy Belediyesi'nin bir köpeğin işkence ile götürüldüğüne dair büyük tepki çeken görüntülerin arından videonun eski olduğunu iddia etmişti. Gerçek Gündem olayın detayına inmiş ve görüntülerin aslında belediyenin iddiasının aksine yakın zamanda çekildiği ortaya çıkarmıştı. Bu olayın üzerine İstanbul’da yaşam savunucuları, küpeli, kısır ve aşılı bir sokak köpeğinin toplanmasını Arnavutköy Belediyesi önünde protesto etti.

Gerçek Gündem Ortaya Çıkarmıştı! Yaşam Savunucularından Arnavutköy Belediyesi Önünde Eylem

Arnavutköy Belediyesi önünde bir araya gelen yaşam savunucuları, “Co” isimli küpeli, kısır ve aşılı sokak köpeğinin alınma görüntülerine tepki gösterdi.

Burada yapılan açıklamada, “Türkiye’nin her yerinde ‘Öldürmeyin, yaşatın’ diyen insanlar, hayvanseverler şu anda en çok hukuka aykırı şekilde köpek toplanan Arnavutköy Belediyesi’nin önündeyiz. Şu anda yaptıkları hâl ve tutum, kesinlikle mevzuata uyarlı değil. Yasa tasarısında dahi bu şekilde toplama usulü kabul edilemez. Kafaları kopacak şekilde hayvanların sürükleye sürükleye götürülmesi, hiçbir hukuk devletinin, hukukun üstünlüğünün kabul ettiği bir durum değildir” denildi.

Kaynak: ANKA

Etiketler
Arnavutköy