Bolu'da Orman Yangını: 2 Köy Tahliye Edildi, 5 Helikopter Sevk Edildi

Bolu’nun Göynük ilçesinde orman yangını çıktı. Yangının etkisini arttırması sebebiyle Göynük ilçesine bağlı Yeniköy ile Seferler Köyü için tahliye kararı verildi. Alevlere havadan müdahale için ise helikopterler takviyesi istenildi. Bolu Valisi orman yangınında 100 hektarlık alanın küle döndüğünü açıkladı.

Bolu'da Orman Yangını: 2 Köy Tahliye Edildi, 5 Helikopter Sevk Edildi

Yangın, saat 13.00 sıralarında Mudurnu ile Göynük arasında kalan Alanköy mevkiinde meydana geldi. İki ilçe arasındaki sınırda bulunan ormanda yangın çıktı.

Bolu'da Orman Yangını: 2 Köy Tahliye Edildi, 5 Helikopter Sevk Edildi - Resim : 1

Alevlerin rüzgarında etkisiyle yayılmasının ardından bölgeye Bolu, Göynük ve Mudurnu’dan itfaiye ekipleri ile Bolu Orman Bölge Müdürlüğünden arazözler ile ekipler sevk edildi.

Bolu'da Orman Yangını: 2 Köy Tahliye Edildi, 5 Helikopter Sevk Edildi - Resim : 2

5 HELİKOPTER GÖREVLENDİRİLDİ

Alevlere havadan müdahale için helikopterler takviyesi istenildi. 4’ü askeri helikopter olmak üzere 5 helikopterin bölgede görevlendirildiği bildirildi. Ayrıca bölgeye takviye olarak Sakarya ve Ankara’dan itfaiye ve orman ekipleri ile iş makineleri sevk edildi.

Bolu'da Orman Yangını: 2 Köy Tahliye Edildi, 5 Helikopter Sevk Edildi - Resim : 3

2 KÖY TAHLİYE EDİLDİ

Yangının etkisini arttırması sebebiyle Göynük ilçesine bağlı Yeniköy ile Seferler Köyü için tahliye kararı verildi. Köy ekipler tarafından boşaltılarak vatandaşlar güvenli bölgeye alındı.

Ekiplerin yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

Bolu'da Orman Yangını: 2 Köy Tahliye Edildi, 5 Helikopter Sevk Edildi - Resim : 4

DUMANLAR ESKİŞEHİR'E ULAŞTI

Bolu'nun Göynük ilçesi Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda çıkan ve söndürme çalışmaları sürdürülen yangının neden olduğu duman, Eskişehir kent merkezine ulaştı. Geniş çaptaki duman tabakası, şehrin birçok noktasından görüldü. Duman nedeniyle gökyüzünün bir kısmında karartı oluştu.

Öte yandan, yangın söndürme çalışmalarında kullanılabilecek hava araçları için Eskişehir'de lojistik destek ve yakıt ikmali konusunda hazırlık yapıldığı öğrenildi.

Bolu'da Orman Yangını: 2 Köy Tahliye Edildi, 5 Helikopter Sevk Edildi - Resim : 5

BOLU VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Bolu Valisi Erkan Kılıç, "12.30 sıralarında Göynük ilçesi Bekirfakılar Köyü’nde orman yangını başladı. Çıkış sebebini henüz bilmiyoruz. Yangını söndürmek için ekiplerimiz seferber halinde. Hava desteği istedik. Şu an 6 helikopter Sünnet Gölü’nden su alarak yangına müdahale ediyor. Dozer ve diğer iş makineleri bölgede. Yakın yerler tahliye ediliyor. Can anlamında bir kaybımız yok. En kısa sürede yangını söndürmeye hedefliyoruz. 2 mahalle, 1 köy merkezi tedbir amacıyla boşaltıldı. Bölgeyi takip ediyoruz. Rüzgar zorluk çıkartıyor. Şu ana kadar 100 hektarlık alan yandı, bu miktar artabilir. Uçakta istedik" diye konuştu.

Kaynak: DHA