Bu videoyu gönderdiler: Hiranur Vakfı'ndan öğrencilere reklam mesajı

H.K.G. isimli kadının 6 yaşında evlendirilmesi skandalı ile gündeme gelen Hiranur Vakfı'nın lise öğrencilerine mesaj göndererek tanıtım yaptığı ortaya çıktı.

GERÇEK GÜNDEM

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin, babasının kendisini 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiği’ ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikâyetçi olduğu ortaya çıkmıştı.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın konuyu 2 senedir bildiği, konuyla ilgili dava açılmasına karşın kimsenin tutuklanmadığı da ifade edilmişti. Cinsel istismar şüphelisi olan baba Yusuf Ziya Gümüşel’in kurduğu ve yönettiği Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki külliyesindeyse ‘eğitimler’in devam ettiği bilgisi verilmişti.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE MESAJLA REKLAM

Olayın yankıları sürerken Hiranur Vakfı'nın lise öğrencilerine cep telefonu mesajı ile reklam videoları gönderdiği ortaya çıktı. Videoda Hiranur Vakfı'ndan "Hayırseverlerin iftihar ettiği bir kurum" olarak bahsedilirken, "Terbiyenin sırrı çocuğa saygıyla başlar uhdesinden hareketle okulu ve eğitimi bilgi ve gelecek olarak görmüştür." ifadelerinin kullanılması dikkat çekti.

Etiketler
Lise Hiranur Vakfı Öğrenci