Bursa'daki Uçak 'Touch and Go' Sırasında Düştü! 2 Pilot Hayatını Kaybetti

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde eğitim uçağının düşmesiyle öğretmen pilot ve öğretmen adayı pilotun hayatını kaybettiği bildirildi. Valilik olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Kazanın "Touch and go" eğitimi sırasında gerçekleştiği belirtildi.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde havalimanı apron kısmına bir eğitim uçağı pilotların "Touch and go" eğitimi yaptıkları sırada düştü. Uçağın düşmesi sonucu 2 pilot hayatını kaybetti.

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, Yenişehir Havalimanı apron kısmında sabah 08.10 sıralarında meydana gelen kazada, özel bir uçuş okuluna ait eğitim uçağının düştüğü bildirildi. Valiliğin açıklamasında olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Kazada 2 pilotun hayatını kaybettiği, olay yerine ambulans, itfaiye ve arama kurtarma ekibi sevk edildiği öğrenildi. Olayla ilgili idari soruşturma başlatıldı.

Bursa'daki Uçak 'Touch and Go' Sırasında Düştü! 2 Pilot Hayatını Kaybetti - Resim : 1

'TOUCH AND GO' NEDİR?

"Touch and go" Bir piste inmeyi ve tam olarak durmadan tekrar kalkış yapmayı içerir Genellikle pilot daha sonra havaalanını devre olarak bilinen tanımlanmış bir desende daire çizer ve manevrayı tekrarlar. Bu, kısa sürede birçok inişin uygulanmasına imkan tanır.

Uçağın tekerlekleri yere değmezse, buna "alçak geçiş" denir. Hem bir touch-and-go inişi hem de bir alçak geçiş, bir tür go-around’dur. Planlanmamış bir touch-and-go inişi, "reddedilen iniş" veya "balked iniş" olarak da adlandırılır.

Bir uçağın tamamen durmaya yetecek kadar alana sahip olmadığı, ancak hızlanıp tekrar havalanmaya yetecek kadar alana sahip olduğu inişlerde, touch-and-go inişler kritik bir güvenlik rolü üstlenebilir.

PİLOTLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Bursa'dahavalimanının apron kısmına düşen eğitim uçağında hayatını kaybeden pilotların kimlikleri belli oldu. Kazada 61 yaşındaki Pilot Ünal Aster ve 42 yaşındaki Pilot Emir Gülal Nalcı olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazanın kesin sebebinin bilirkişi raporu ve son kule görüşmelerinden sonra netlik kazanacağı öğrenildi.
TC UDI kuyruk işaretli uçağın burun kısmında hasar meydana gelmesi dikkat çekerken, vefat eden kişilerin Pilot Ünal Aster (61) ve Emir Gülal Nalcı (42) olduğu öğrenildi.

Uçağın düşme anları ise kameralara yansıdı.

Bursa'daki Uçak 'Touch and Go' Sırasında Düştü! 2 Pilot Hayatını Kaybetti - Resim : 2

Etiketler
Bursa Uçak Pilot