Cem Garipoğlu’nun Annesiyle Babasından Kan ve Ağız Sürüntü Örneği Alındı

Cem Garipoğlu’nun ailesi, Garipoğlu’nun mezarının açılarak kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu’na geldi. Garipoğlu’nun anne ve babasından DNA testinde karşılaştırmak amacıyla; kan ve ağız sürüntü örneği alındı.

Mezarlıktaki bedenin Cem Garipoğlu’na ait olup olmadığı iddialarını açıklığa kavuşturmak amacıyla Garipoğlu’nun mezarı bugün açılarak mezarlıktaki kemik parçaları ve dokuları bir tabuta konularak Bahçelievler’deki Adli Tıp Kurumu’na (ATK) getirilmişti.

Savcılığın talimatına rağmen fethi kabir işlemi sırasında mezarlığa Garipoğlu’nun ailesi ya da komşularından kimse gelmemişti.

Bu gelişmenin ardından dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Cem Garipoğlu'nun ailesi DNA örneği vermek üzere Adil Tıp Kurumu'na geldi.

Garipoğlu'nun mezarından çıkarılan kemiklerle, aileden alınacak DNA'nın eşleşip eşleşmeyeceğini karşılaştırmak için anne ve babadan kan ve ağız sürüntü örneği alındı.

Siyah camlı bir araçla Adli Tıp Kurumu'na gelen aile, DNA örneği verdikten sonra aynı araçla kurumdan ayrıldı.

NE OLMUŞTU?

10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı cezaevinde intihar ettiği iddia edilen Cem Garipoğlu için 10 yılın ardından fethi kabir kararı verildi.

DNA örneği almak için Garipoğlu’nun mezarı bugün açılarak bedenden geri kalan kemik parçaları ve kafatası bir tabuta konarak Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

Mezardan örnek alma işlemi öncesi ve sırasında Karacaahmet Mezarlığı’nda emniyet ekiplerinin aldığı yoğun güvenlik önlemi ise dikkat çekti.

Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir fethi kabir işlemlerinin ardından mezardan kefen çıkmadığını ifade etti.

Kaynak: İHA

Etiketler
Cem Garipoğlu Münevver Karabulut