CZN Burak'ta Gelen Hesabı Görenler Dumura Uğradı

Sosyal medyada çektiği videolar ile gündem olan ve dünyanın birçok noktasında restoran açarak ünlenen CZN Burak'a ait bir işletmede kesilen adisyon, görenleri şaşkınlığa uğrattı. Fiyatlar sosyal medyada tartışma konusu olurken, servis ücreti için 699 TL istenmesi milyonlarca kullanıcıyı iki farklı gruba ayırdı.

CZN Burak'ta Gelen Hesabı Görenler Dumura Uğradı

Sosyal medya hesabından paylaştığı videolar ve yemek yaparken sıra dışı hareketlerde bulunması ile ünlenen CZN Burak lakaplı Burak Özdemir, kendi ismiyle kurduğu markasında dünyanın önde gelen işletmeleri arasına adını yazdırdı.

Dubai ve çevredeki körfez ülkeler başta olmak üzere, yurt dışında birçok restoran açan 29 yaşındaki şefin aşçılığı kadar, işletmelerindeki yemek fiyatları da gündeme gelmeye devam ediyor. Ünlü şefin restoranına giden bir müşterinin, kendisine getirilen adisyonun fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaşması, milyonlarca kullanıcı arasında yeni bir tartışmanın başlamasına neden oldu.

FİYATLAR TEPKİ KONUSU OLDU

CZN Burak'a ait işletmedeki fiyatların yanı sıra, kullanıcılardan tahsis edilen yüzde 10'luk servis ücreti de tepki konusu oldu. Bir suyun 80 liradan satıldığı işletmedeki diğer fiyatlar ise şu şekilde:

Tavuklu Saç Tava: 970 TL
Kuzu Şiş: 850 TL
Burak Şef Beyti: 975 TL
Cheeseburger: 635 TL
Burak Şef Atom Burger: 740 TL
Acılı Satır Kebabı: 675 TL
Meze Tabağı: 275 TL
Su: 80 TL
Pepsi Max: 170 TL
Soda: 110 TL
Yedigün: 170 TL
Blue Dream: 370 TL

CZN Burak'ta Gelen Hesabı Görenler Dumura Uğradı - Resim : 1

700 LİRALIK SERVİS ÜCRETİ TARTIŞMA KONUSU OLDU

Adisyondaki fiyatların yanı sıra, sosyal medyada tepki toplayan bir diğer detay ise adisyonda yer alan yüzde 10'luk servis ücreti oldu. Müşterilere fiyatların dışında, sunulan servis nedeniyle yazılan 700 liralık bedel bazıları tarafından 'normal' karşılanırken, bazı sosyal medya kullanıcıları ise bu durumun adaletsizlik olduğunu savundu.

ABD gibi bazı ülkelerde garsonlara sunulacak bahşiş bedeli, servis ücreti olarak hesaba yansıtılıyor olsa da, Türkiye'de bu uygulama yaygın olarak kullanılmamakta.