Dilan-Engin Polat Davası: Savcı Tutukluluklarının Devamını İstedi

'Kara para aklama' suçlamasıyla tutuklanan ve 40 yıla kadar hapisleri istenen Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 28 şüphelinin yargılandığı dava ikinci gününde devam etti. Duruşma öncesi Dilan Polat dün olduğu gibi takipçilerinden dua istedi. Duruşmada Dilan Polat'ın 'kara kutusu' olarak bilinen isim "Ticari faaliyet dışında hiçbir aktivitemiz olmadı" dedi. Savcı, sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi. Dava yarına ertelendi.

Dilan-Engin Polat Davası: Savcı Tutukluluklarının Devamını İstedi

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 28 sanık hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet' suçlarından açılan davanın ilk duruşması Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Dilan Polat, Instagram’daki "Enerciiii" isimli kanalında dün olduğu gibi bugün de 300 bin takipçisinden dua istedi. Polat, "Günaydın. Birer fetih okur musunuz? Bugün ve yarın" diye yazdı.

Dilan-Engin Polat Davası: Savcı Tutukluluklarının Devamını İstedi - Resim : 1

Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu da duruşma öncesi "Dualarınızı esirgemeyin" paylaşımı yaptı.

Dilan-Engin Polat Davası: Savcı Tutukluluklarının Devamını İstedi - Resim : 2

Tutuksuz yargılanan Sıla Doğu, Dilan Polat, Can Doğu duruşmaya katılarak salonda yer aldı, tutuklu yargılanan Engin Polat, Sezgin Polat ve Alper Kürşat SEGBİS (ses bilişimi ve görüntü bilişim sistemi) ile katıldı. Polat ailesinin avukatı Ahmet Gün de duruşma salonunda hazır bulundu.

DİLAN'IN 'KARA KUTUSU' KONUŞTU

Dilan Polat’ın 'kara kutusu' olarak bilinen ve geçtiğimiz haftalarda kara para aklama davasında tahliye edilen ‘Mıstık’ lakaplı Mustafa Özalp, "Bankadan çektiğim bir meblağ yüzünden alındım. Derkan Başer’i tanımıyorum. Ankara ve Çorum’da şubem var. Tüm şubelerin sosyal medya işiyle ben uğraşıyordum. Mail order sistemi hiç kullanmadım. Ticari faaliyet dışında hiçbir aktivitemiz olmadı" dedi.

DİLAN POLAT EŞİNE EL SALLADI

Duruşma sırasında Dilan Polat’ın SEGBİS ile bağlanan Engin Polat’a el salladığı görüldü.

AĞLAYARAK SALONU TERK ETTİ

Sanık ifadeleri sürerken Dilan Polat ağlayarak salonu terk etti. Duruşmayı takip eden gazeteci Emrullah Erdinç sosyal medya hesabından "Savunmalar yapılırken Dilan Polat birden ağlamaya başladı ve ayağa kalktı. Zor yürüyerek salondan dışarı çıkan Dilan Polat yaklaşık 5 dakika sonra salona geri geldi ve yerini aldı" paylaşımını yaptı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savcı, sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi. Dava yarına ertelendi.

Kaynak: DHA

Etiketler
Dilan Polat Engin Polat