Erdoğan'ın sansürlenen İmamoğlu cevabı ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın uçakta gazetecilere verdiği İmamoğlu yanıtının yayınlanmasının engellendiği iddia edilmişti. Saymaz, Erdoğan'ın verdiği cevabı açıkladı.

Erdoğan'ın sansürlenen İmamoğlu cevabı ortaya çıktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak kararı gündemdeki yerini korurken Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklaması merak konusuydu.

Gazeteci Nevşin Mengü, konuya ilişkin bir iddiada bulunarak Türkmenistan dönüşü gazetecilerin Erdoğan'a İmamoğlu hakkında soru yönelttiğini, cumhurbaşkanının cevapladığını ancak yanıtın daha sonra Fahrettin Altun tarafından gazeteciler aranarak çıkartıldığını söyledi.

Halk TV'de Perdenin Önü arkası programında bu konuyu değerlendiren İsmail Saymaz, uçaktaki o soruyu ve cevabı anlattı.

Saymaz, "Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan'dan dönerken uçağındaki gazeteciler Erdoğan'a bu soruyu sordular. Henüz karar açıklanmadan önceydi. Daha erken saatlerde sordular. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Herkes yargı kararına saygı duymalı' dedi. Ve bunu sansürlediler. Bu cümle orada bulunan bazı gazeteciler tarafından bağlı bulundukları merkezlere iletildi fakat daha sonra bu metinlerin dökümleri yapılıyor. İletişim Başkanlığı'na gidiyor herhalde. Ve onlar üstünden geçip iade ediyorlar" dedi.