Fenomen Operasyonu: Neslim Güngen ve Eşi Gözaltına Alındı

Sosyal medya fenomenlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ile eşi Kıvanç Güngen'in gözaltına alındığı kaydedildi.

> <

İstanbul'da sosyal medya fenomenlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, güzellik merkezi sahibi ve sosyal medya fenomeni Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen, 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma', 'Suçtan Kaynaklanan Malvarlığın Değerlerini Aklama', 'Resmi Belgede Sahtecilik' ve 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçlarından gözaltına alındı. Sabah saatlerinde 25 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda çok sayıda gözaltı olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan Neslim Güngen'in polis otosuna bindirilirken gülümsemesi dikkat çekti.

Fenomen Operasyonu: Neslim Güngen ve Eşi Gözaltına Alındı - Resim : 1

(Neslim Güngen)

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda kişiyi yakın takibe aldı. MASAK raporları, fenomenlerin banka hesap hareketleri, bağlantılı oldukları kişi ya da kişiler geniş çaplı olarak incelendi. Çalışmalar sonucunda bu sabah saatlerinde, sosyal medya hesabından sık sık lüks tüketim yaptığı anlara ait görüntüler paylaşan güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen'e yönelik operasyon düzenlendi.

Fenomen Operasyonu: Neslim Güngen ve Eşi Gözaltına Alındı - Resim : 2

(Kıvanç Güngen)

Mali ekiplerin çalışmalarının ardından İstanbul merkezli 25 ilde 134 adrese yönelik düzenlenen operasyonda Neslim Güngen, eşi İnanç Güngen ile çok sayıda kişi 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma', 'Suçtan Kaynaklanan Malvarlığın Değerlerini Aklama', 'Resmi Belgede Sahtecilik' ve 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçlarından gözaltına alındı. Fenomen çift işlemleri için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

VARANK İLE FOTOĞRAFI VAR

Neslim Güngen'in, AKP Bursa Milletvekili ve eski Sanayi Bakanı Mustafa Varank'ı ziyaret etmiş ve birlikte fotoğraf paylaşmıştı.

Güngen, fotoğrafta şu ifadeleri kullanmıştı:

“T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank ile yapmış olduğumuz Yatırım ve Ar-ge toplantısı çok verimli geçti. Sanayici İş Kadını olarak Milli Seferberlik Kapsamında Ülke Ekonomisine Doğrudan katkı sağlamak için, İstihdam yaratmak için Türk kadınının gelişen Türkiye’de söz sahibi olması adına Sayın Bakanımız Kıymetli Büyüğümüz Her türlü desteği sağlayacaklarını belirttiler. Bizlerde Sözümüzü tutarak Türkiye için YERLI VE MILLI Teknolojiler geliştireceğiz, Fabrikalar Kuracağız. Sayın Bakanımız Mustafa Varank’a çok teşekkürlerimizi arz ederiz.”

Fenomen Operasyonu: Neslim Güngen ve Eşi Gözaltına Alındı - Resim : 3

NE OLMUŞTU?

Ünlü fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat, "Kara para aklamak", "Vergi usul kanuna muhalefet" ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Polat çiftinin ardından birçok fenomen yakın takibe alınmış, evlerine operasyonlar düzenlenmişti. Bu operasyonlar kapsamında Candan Kardeşler de gözaltına alıp tutuklanmıştı.

Kaynak: DHA

Etiketler
fenomen Operasyon Polis