Fernas İşçilerine Ankara Girişinde Polis Bariyeri

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Fernas Madencilik çalışanı maden işçilerinin mücadelesi devam ediyor. TBMM'ye yaptıkları yürüyüşleri polis tarafından kesilen işçilerin önü; yapılan görüşmelerin ardından açıldı. İşçiler otobüsle TBMM'ye ilerliyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait olan Fernas Madencilik’te çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na (Bağımsız Maden İş) üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan madencilerin işe dönüş mücadelesi sürüyor.

Talepleri karşılanmayan işçiler, 25 Eylül'de ise Soma'dan Ankara'ya doğru yürüyüş başlattı. Yürüyüş boyunca, Manisa'nın Akhisar, Gölmarmara ve Salihli ilçeleri ile Uşak, Afyon, Eskişehir ve son olarak dün akşam Ankara Polatlı ilçesinde konaklayan işçiler Ankara girişinde engellendi.

"MUHAKKAK BURADAN GEÇECEĞİZ"

Kente girişleri engellenen Fernas işçisi Eyip Can “Bizi Ankara girişinde polis kontrol merkezinde durdurdular. Geçmemize asla müsaade etmeyeceklerini söylediler. Biz kararlıyız, sonuna kadar direneceğiz ve muhakkak buradan geçeceğiz. Sonu ölüm olsa dahi!” şeklinde konuştu.

BARİKAT KALDIRILDI

Emniyet güçlerince Ankara'ya girişleri engellenen işçilerin bekleyişi sonuç verdi. Yapılan görüşmelerin ardından barikat kalktı. İşçiler otobüsle TBMM'ye gidiyor.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Maden Soma Ankara