Gebze’deki Hayvan Katliamında Yetkililer Açığa Alındı

Gebze'de yaşanan hayvan katliamı ile ilgili belediye başkanı Zinnur Büyükgöz'den skandal bir savunma geldi. Büyükgöz hayvanların barınakta öldürülmediğini; çöp kutusuna atılan hayvanların çeşitli sebeplerle zaten ölmüş olduklarını iddia etti. Büyükgöz, ayrıca görüntülerin kabul edilemez olduğunu belirterek ilgililerin açığa alındığını duyurdu.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Gebze Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi içinde çöp poşetlerine konup çöp kutusuna atılan çok sayıda ölü ve baygın köpek bulundu.

Bölgeye ulaşan ve durumu ifşa eden hayvanseverler toplamda 30 köpek ve 13 kedinin "Keta-Control" isimli ilaç kullanılarak öldürüldüğünü iddia etti.

Yaşanan bu hayvan katliamı sonrası Kocaeli Valiliği adli ve idari soruşturma başlattığını açıklarken, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’den skandal niteliğinde açıklama geldi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN SKANDAL AÇIKLAMA

Büyükgöz’ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada rehabilitasyon merkezinde katledilen hayvanların; trafik kazasında ölen, ekipler tarafından sokaktan toplanan ya da sağlık sorunları nedeniyle doğal yollardan ölen hayvanlar olduğu öne sürüldü.

Başkan, alakalı tutanakların da yetkililere iletildiğini ifade etti.

“İLGİLİLER AÇIĞA ALINDI”

Öte yandan Büyükgöz, hayvanseverler tarafından ortaya çıkarılan ‘ölmüş sokak hayvanları görüntülerinin’ kabul edilemez olduğunu belirterek konuyla ilgili soruşturma açıldığını ve soruşturma sonuçlanana kadar ilgililerin açığa alındığı bilgisini paylaştı.

Büyükgöz, Gebze Belediyesi’nin talebi doğrultusunda Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görüntülerle ilgili soruşturma açıldığını açıkladı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Hayvan katliamı