Halk TV'den Suat Toktaş ve Kürşad Oğuz da İfadeye Götürüldü
Barış Pehlivan, Seda Selek ve Serhan Asker'in gözaltına alınmasının ardından Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ve Program Koordinatörü Kürşad Oğuz da ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.
![Halk TV'den Suat Toktaş ve Kürşad Oğuz da İfadeye Götürüldü](https://img.gercekgundem.com/rcman/Cw820h461q95gc/storage/files/images/2025/01/29/halk-tvden-suat-toktas-ve-kursad-oguz-da-ifadeye-goturuldu-hnad.png)
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakkında iddialarda bulunduğu bilirkişiyle yapılan telefon görüşmesine ait ses kaydının Halk TV'de yayınlanması gerekçesiyle gözaltına alınan gazeteciler Seda Selek ile Serhan Asker, adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ve Program Koordinatörü Kürşad Oğuz da ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.
Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya ilişkin şu açıklama paylaşıldı:
"Soruşturma kapsamında şüphelilerden Seda Selek ve Serhan Asker’in mevcut delil durumuna göre adli kontrol talebiyle Sulh ceza hakimliğine sevklerine karar verilmiştir. Ayrıca şüpheliler Barış Pehlivan ve Serhan Asker’in alınan ifade içeriklerine göre Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ve Program Koordinatörü Kürşat Oğuz’un da atılı suçlara iştirak ettikleri anlaşıldığından adı geçen şüphelilerin ifadelerin alınması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığımız hazır edilmeleri için Emniyet Müdürlüğüne talimat verilmiştir. Şüphelilerin ifadelerinin alınması akabinde diğer şüphelilerin sevk durumları belirlenecektir."
Kaynak: Haber Merkezi