Herkesin Merak Ettiği Soruyu Bakan Tunç Yanıtladı! Dilan Polat Nasıl Tahliye Edildi?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir canlı yayında kara para aklama suçlamasıyla 40 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan ve yaklaşık 10 aydır cezaevinde bulunan Dilan Polat'ın tahliyesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Herkesin Merak Ettiği Soruyu Bakan Tunç Yanıtladı! Dilan Polat Nasıl Tahliye Edildi?

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından açılan soruşturma kapsamında 5 Kasım’da cezaevine giren sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Dilan Polat tahliye edildi.

40 yıl hapsi istenen Polat’ın yargılamasına tutuksuz olarak devam edilecek olması kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirdi.

'DETAYLI İNCELEME MASAK TARAFINDAN YAPILDI'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Dilan Polat'ın tahliyesine ilişkin açıklamalarda da bulunan Tunç, konya ilişkin şunları söyledi:

"Savcılarımız bu soruşturmayı titizlikle yürüttüler. Burada, özellikle kara paranın aklanması suçu, yasa dışı bahis, bu suçlar mali suçlar, vergi suçları. Bunlarla ilgili yargının özellikle başvuracağı kaynak ve araştırılmasını bilirkişi sıfatıyla teknik raporları alabileceği yer MASAK. MASAK'tan gelen ön raporlarla bir soruşturma ilerletildi. Sonrasında detaylı inceleme MASAK tarafından yapıldı. MASAK raporları, orada belirtilen hususlar çerçevesinde mahkemenin vermiş olduğu bir karar söz konusu.

'ŞÜPHELİLERİN HEPSİNİN SERBEST KALMASI SÖZ KONUSU DEĞİL'

Dosyada şüphelilerin hepsinin serbest bırakılması gibi bir durum söz konusu değil. Dosyanın içeriğiyle ilgili bilgisi olmadan 'Neden serbest kaldı? ya da 'Neden tutuklandı?' şeklindeki ifadelere varmak, bunları söylemek doğru olmaz. Burada yargıyı serbest bırakalım, yargı işlesin. Suç şüphesiyle bu soruşturma açılmıştır ve dava da açıldığına göre birtakım kuvvetli deliller ortada. Kimin o dosya kapsamında tutukluluğunun devam edeceğine, kimin devam etmeyeceğine de ortaya çıkan deliller ışığında, bilirkişi raporları, MASAK raporları çerçevesinde karar verecek olan yargı."

NE OLMUŞTU?

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023 ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında Dilan Polat, Engin Polat ve Sinem Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16'sı tutuklanmış, hakimlik, 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti.

Sulh Ceza Hakimliği, 14 Haziran'daki aylık tutukluluk incelemesinde, Dilan Polat'ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile Can Polat, Gökay Bekar, Halit Polat, Harun Abak, Metin Yılmaz, Mustafa Özalp, Nilgün Yılmaz, Uğurcan Ayyıldız ve Zekai Tepe'nin adli kontrol hükümleri uygulanıp tahliye edilmesine hükmetmiş, diğer 5 şüphelinin tutukluluk halinin devamını kararlaştırmıştı.

Etiketler
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Dilan Polat Tahliye