İHD'den Suavi Açıklaması: Saldıranlar Hakkında Adli İşlem Başlatılsın

MHP Beykoz İlçe Başkanlığı'nın hedef göstermesi sonrası Beykoz'daki bir etkinlikte sahne alan Suavi'nin konserine, etkinlik öncesi faşist bir grup saldırıda bulunmuştu. Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan İHD, “Suavi’ye saldıranlar hakkında adli işlem başlatılsın” talebinde bulundu.

İHD'den Suavi Açıklaması: Saldıranlar Hakkında Adli İşlem Başlatılsın

MHP’nin hedef göstermesinin ardından, güçlü ses ve sevilen sanatçı Suavi’nin Beykoz’da yaptığı konsere, faşizan kişilerce nefret söylemiyle bir saldırı gerçekleşmişti. İnsan Hakları Derneği’nden konuya ilişkin açıklama geldi.

İstanbul’da Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği '19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü'ne özel kutlamalar sırasında sahne alan Suavi’ye yapılan saldırı hakkında açıklama yayımlayan İHD, “Suavi’ye saldıranlar hakkında adli işlem başlatılsın” dedi. Açıklama şu ifadeler yer aldı:

“Evveliyatında toplumsal duyarlılığı olan çok sayıda aydın ve sanatçının maruz bırakıldığı benzer saldırıların bir devamı olarak Suavi’nin, konser öncesinde, MHP Beykoz ilçe başkanlığı tarafından yapılan bir açıklama ile açıkça hedef gösterilmesi ve ardından yaşananlar saldırının planlı olduğunu göstermiştir. Yapılan açıklamanın, Suavi’yi hedef gösterirken toplumu nefret ve kutuplaşma siyasetine hapsetmeyi amaçladığı ve şiddeti teşvik ettiği de görülmektedir. Konseri izlemek üzere alana gelen halkın dolduruşa gelmemesi, saldırganlar uzaklaştırılarak etkinliğin coşkulu bir şekilde gerçekleştirilmiş olması hepimizi bir nebze rahatlatsa da bu saldırının sorumluları hakkında adli işlem yapılıp yapılmadığı ve sonucu hakkında kamuoyunun halen bilgilendirilmemesi kabul edilemez. Sonuç olarak; Toplumda nefret ve kutuplaşmayı körükleyen, şiddeti teşvik eden politika ve söylemlerden vazgeçilmesini, bu tür saldırıların önlenmesi noktasında İç İşleri Bakanlığı, Valilik ve Emniyet Müdürlüğünün sorumluluğunu yerine getirmesini, Suavi şahsında ortaya çıkan saldırının malum siyasi ve adli sorumluları hakkında geciktirilmeden adli işlem başlatılmasını ve sonucu hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesini istiyoruz. Suavi Yalnız Değil, Yanındayız!"

NE OLMUŞTU?

MHP Beykoz İlçe Başkanlığı, sanatçı Suavi'yi hedef gösteren bir açıklama yapmasının ardından, etkinlik öncesi bir grup faşist, Suavi’yi hedef alan sloganlarla konsere saldırı girişiminde bulunmuştu. Suavi’nin sanatçı dostu Haluk Levent, söz konusu saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Birkaç hafta önce Merih Demiral’ın bozkurt işareti yaptığı için UEFA tarafından cezalandırılmasını yazmıştım. UEFA'ya lanet okumuştum. Fikirler ayrı olabilir demiştim. 'Merih Demiral depremde bu halk için çok çalıştı' demiştim, Bayağı linç yemiştim. Yeni bir linç yükleniyor şimdi. Olsun. Suavi. Depremde gecesini gündüzüne kattı. Benden çok daha fazla Hatay’da kaldı. Halkını, milletini seven onları korumak için canını dişine takan adamdır Suavi. Herkesi tek bir cümleyle tek bir kelime ile vatan haini, terörist ilan etmek artık sokağın sesini yansıtmıyor. Sokakta deprem hala konuşuluyor. Her 7 kişiden 1'inin akrabası dolaylı dolaysız bu depremden etkilendi. Hepimiz herkes gibi olmak zorunda değiliz. Ortak paydalarımız var. Şimdi diyeceksiniz ki 'Yine Haluk Levent gibi değil, Ahbap başkanı gibi konuştu'. Evet Ahbap başkanlığını bırakana kadar politik konulara girmeyeceğim. Oportünist takılacağım. Suavi ile birçok konuda farklı görüşlerde olabilirsiniz. Ama ayrıştırma yapmak, bölmek bu ülkeye yakışmaz. Benim de Suavi ile görüş ayrılıklarım olabilir… Ama Suavi’ye de vatanseverlik konusunda laf ettirirsem kendimi affetmem. İyi ki varsın Suavi. Hatay halkı yaptıklarını unutmayacak."

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
MHP Beykoz Suavi