İmamoğlu-Kılıçdaroğlu Görüşmesinde Dikkat Çeken Kulis: İki İsim de O Fikirde Birleşti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu evinde ziyaret etmesi Ankara kulislerini hareketlendirdi. Kulislerden edinilen bilgiye göre; iki ismin de normalleşme sürecinden rahatsızlık duyduğu; 'bundan sonra Erdoğan’a karşı çetin bir mücadele yürütelim’ görüşünde hemfikir olduğu ifade edildi. Öte yandan İmamoğlu'nun 'Değişim tam olarak gerçekleşmedi, her yönüyle partiye yansıyan bir değişim olmalı' mesajını verdiği öne sürüldü.

İmamoğlu-Kılıçdaroğlu Görüşmesinde Dikkat Çeken Kulis: İki İsim de O Fikirde Birleşti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesi siyaset gündemine oturdu. Görüşmenin ardından kulislerde iki ismin de 'normalleşme sürecine ilişkin rahatsızlık duyduğu' öne sürüldü. Kulislerde "İki isim de 'bundan sonra Erdoğan’a karşı çetin bir mücadele yürütelim’ görüşünde hemfikir” değerlendirmeleri yapıldı. İki ismin normalleşme sürecine ortak bir tepkisi olduğu iddiasını değerlendiren parti kurmayları, “Kemal Bey zaten açıktan eleştirilerini yapıyor ama Ekrem Bey’in bir eleştirisini duymadık. Yine de bizim partimizde eleştiriler olur, herkes aynı düşünmek zorunda değil' dedi.

'SOĞUKLUK ERİDİ'

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; görüşmeye ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu’na yakın kaynaklar, iki ismin kurultay sonrası ilk defa bir araya geldiğine dikkat çekerek “Kurultaydan kalan soğukluk eridi. Bundan sonra yeni bir süreç de başlayabilir. Genel merkez Ekrem Bey ve Kemal Bey için ‘Nasıl olsa bir araya gelemezler’ diye bakıyordu” diyor.

'ERDOĞAN İLE YAKINLAŞMADAN RAHATSIZLIK DUYANLAR VAR'

İmamoğlu’na yakın isimler ise “Normalleşme sürecine ortak bir tepki var” iddialarına ilişkin “Ekrem Başkan bu konuya hiçbir yerde girmiyor. Genel merkezle zıt bir görüntü çizmiyor. Çünkü aykırı bir ses kötü gözükür. Ancak örgütün içinde tabii eleştiriler, Erdoğan ile olan yakınlaşmadan rahatsızlık duyanlar var” yorumunu yapıyor.

YÖNETİME 'DEĞİŞİM' MESAJI

Ayrıca parti kulislerinde; İmamoğlu’nun tüzük kurultayı çalıştayında yaptığı “CHP değişecek ve Türkiye de değişecek. Bu yolculuğun başka bir sonucu olmaz” konuşmasının da yönetime yönelik “Değişim tam olarak gerçekleşmedi, her yönüyle partiye yansıyan bir değişim olmalı” mesajı olduğu iddia edildi.

'DEĞİŞİMİN MİMARI BENİM'

Konuyla ilgili “Değişimin imarı benim’ diyen bir İmamoğlu var. ‘Daha değişimi gerçekleştiremedik, sürecin takipçisiyim’ diyor. O konuşmasından bir gün sonra da siyasi yasak konusunu söylemesi bile bununla bağlantılı. Kemal Bey’le buluşması, bu açıklamaları yapması, kendisine yönelik hamlelere karşı birer hazırlık” değerlendirmeleri yapıldı.

‘FARKLI SESLER OLABİLİR’

İki ismin normalleşme sürecine ortak bir tepkisi olduğu iddiasını değerlendiren parti kurmayları, “Kemal Bey zaten açıktan eleştirilerini yapıyor ama Ekrem Bey’in bir eleştirisini duymadık. Yine de bizim partimizde eleştiriler olur, herkes aynı düşünmek zorunda değildir. Süreç ilk başladığında da parti tabanında bir kaygı vardı, ‘Erdoğan bir numara mı yapıyor? Niye yanaşıyoruz?’ gibi. Ancak bunlar büyük oranda giderildi” dedi.

'AKP SEÇMENİ CHP'YE YÖNELDİ'

Normalleşme sürecinin yerel seçim sonrası başlayan yeni bir siyaset tarzı olduğunu ve halktaki karşılığı ölçülerek sürdürüldüğünü söyleyen parti yönetiminden isimler “Bu süreç hiç ulaşamadığımız AKP seçmeninin bize yönelmesini sağlayan olumlu bir karşılık bulduğu için yapıldı. Hatta bu süreç AKP seçmeninden olumlu karşılık bulduğu için onlar da Meclis’teki Can Atalay kavgası gibi kavgalarla bu olumlu geri dönüşlere karşı bir hamle yaptı. Çünkü ülkedeki kutuplaşma en çok AKP’ye yarıyor” yorumunda bulundu.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Normalleşme Ekrem İmamoğlu