İnsanlığın Utancı... 2 Yaşındaki Bebeğe İstismarda Tutuklu Sayısı Arttı

Tekirdağ'da 2 yaşındaki bir bebeğin darbedildiği ve cinsel istismara uğradığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli daha tutuklandı.

İnsanlığın Utancı... 2 Yaşındaki Bebeğe İstismarda Tutuklu Sayısı Arttı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde beyin kanaması şüphesiyle hastaneye kaldırılan 2 yaşındaki bebeğin cinsel istismara maruz bırakıldığı tespit edilmişti. Olaya ilişkin polislerce gözaltına alınan anne B.Y. ve 18 yaşından küçük 2 şüpheli çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında son olarak gözaltına alınan 2 şüphelinin emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Bebeğin annesi B.Y'nin dini nikahlı yaşadığı erkek ile dün tutuklanan 18 yaşından küçük zanlılardan birinin babası olan bu kişiler adliyeye sevk edildi.

TUTUKLU SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Cumhuriyet savcılığınca sorgulanan şüpheliler çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Böylece olaya ilişkin tutuklanan şüpheli sayısı 5'e yükseldi.

'ANNE DELİLLERİ KARARTTI'

Tekirdağ Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün yaptığı açıklamada, annenin delilleri kararttığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle olayın ortaya çıkma tarihi 8 Eylül ancak edindiğimiz bilgilere göre olay 5'inde gerçekleşmekte. Çocuğun durumunun ağırlaşması üzerine annenin çocuğu hastaneye götürdüğü ve burada bazı bulguların ortaya çıktığı. Savcılığa intikal eden bulguların ortaya çıktığı ve soruşturmanın bu aşamada derinleştiğini öğrendik. Bildiğiniz gibi şu an için 3 tutuklu bulunmakta soruşturmada. Bunlardan biri anne, ikisi de suça sürükleyen çocuk olarak nitelendirilen 18 yaşından küçük şüpheliler. Annenin tutuklanmasının asıl nedenlerinden bir tanesi suç delillerini gizlemesi, karartması ve suçu ihbar etmemesi önem arz etmekte. Onun dışında da aile yükümlüklerine aykırı davranış, bu suçlarla beraber işlenen bir diğer suç olarak karşımıza çıkmış. Annenin tutuklanma gerekçesi bu.

YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ SÜRÜYOR

Evladımızın sağlık durumuyla ilgili de kısa bir bilgi vermek gerekirse şu anda halen yoğun bakımda uyutulmaktadır. Beyin kanaması geçirmesi sebebiyle buna bağlı olarak da rahatsızlığı derindir. Ancak doktorlarından aldığımız ve savcıdan aldığımız son bilgide halen stabil olduğu yönündedir. Tüm dualarımız evladımızın sağlığına kavuşması içindir. Malkara halkına ve Tekirdağ kamuoyuna bu süreci itidalli bir şekilde yürütmeleri gerektiğini ve gereken hassasiyetin adli makamlarca titizlikle yerine getirdiğini bir kez daha altını çizmek istiyoruz."