İsias Otel Davasında Skandal 'Doğal Afet' Savunması

Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan Grand İsias Otel davasının dördüncü duruşması yapıldı. Kıbrıs'tan gelen sporcularında aralarında olduğu 72 kişiye mezar olan otelle ilgili duruşmada yaşananlar "pes" dedirtti. Tutuklu sanık Ahmet Bozkurt, "İşlerimizi, sağlığımızı kaybettik. Tahliyemi istiyorum, bu olayda suçumuz eksiğimiz yok. Bu tamamen doğal bir afet" dedi.

İsias Otel Davasında Skandal 'Doğal Afet' Savunması

Adıyaman'da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde KKTC'li sporcuların ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişiye mezar olan Adıyaman'daki Grand İsias Otel davasının dördüncü duruşması görüldü. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

'İŞLERİMİZİ KAYBETTİK'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, yaşamını yitiren sporcuların ve rehberlerin aileleri ile taraf avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, tutuklu sanık Ahmet Bozkurt, 21 aydır tutuklu olduğunu belirterek, depremde 300 yakınını kaybettiğini ve ardından cezaevinin ağır şartlar nedeniyle sağlık sorunları yaşadığını aktardı. Duruşma salonunda yaptığı savunmada Bozkurt, arsa sahibi olduğunu, teknik konulara vakıf olmadığın belirterek, "İşlerimizi, sağlığımızı kaybettik. Tahliyemi istiyorum, bu olayda suçumuz eksiğimiz yok. Bu tamamen doğal bir afet" dedi.

Tutuklu sanıklar Mehmet Fatih Bozkurt ve sanık mimar Erdem Yıldız, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundu. Duruşma savcısı, bilirkişi raporunun beklenilmesine ve sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, üç tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına, bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı 3 Aralık 2024 tarihine erteledi.

Kaynak: ANKA