İstanbul Barosu Başkan Adayı Gürbüz'den Yeni Adli Yıl Mesajı: Hukuk Devleti Ayaklar Altında!

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı ve Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Avukat Ali Gürbüz, 2024-2025 adli yılının başlaması dolayısıyla açıklama yaptı. Gürbüz, "Son yıllarda ülkemizde hukuk devleti ilkesinin ayaklar altında olduğunu, hukukun üstünlüğü ilkesinin yerini keyfi uygulamaların, baskının ve adaletsizliğin aldığını görmekteyiz. Bizler, bu vicdanı susturmaya çalışan her türlü baskıya, keyfiliğe ve hukuksuzluğa karşı dimdik durmalıyız" ifadelerini kullandı.

İstanbul Barosu Başkan Adayı Gürbüz'den Yeni Adli Yıl Mesajı: Hukuk Devleti Ayaklar Altında!

Ekim ayında yapılacak olan İstanbul Barosu Başkanlığı seçimlerinde Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nda ön seçimi kazanarak aday olan ve halen İstanbul Barosu Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Avukat Ali Gürbüz adli yılın açılışı nedeniyle bir açıklama yaptı.

Gürbüz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'ADALET ARAYIŞINDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

"Sevgili Meslektaşlarım,

Yeni bir adli yıla girerken, adaletin kutsal ışığını savunan, hukukun üstünlüğüne inanan ve mesleğimizi onurla icra eden siz değerli meslektaşlarımı en içten duygularımla selamlıyorum. Adalet arayışı yolculuğumuzda bir kez daha bir araya geliyoruz ve bu yolda yürümekten asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.

'HER TÜRLÜ HUKUKSUZLUĞA KARŞI DİMDİK DURMALIYIZ'

Avukatlık, yalnızca bir meslek değil, bir onurdur. Bu onur, hakikatin peşinde koşmaktan, adaleti savunmaktan ve hukukun üstünlüğünü korumaktan gelir. Avukat, toplumun vicdanıdır. Bizler, bu vicdanı susturmaya çalışan her türlü baskıya, keyfiliğe ve hukuksuzluğa karşı dimdik durmalıyız.

'HUKUK DEVLETİ İLKESİ AYAKLAR ALTINDA'

Ancak ne yazık ki, son yıllarda ülkemizde hukuk devleti ilkesinin ayaklar altında olduğunu, hukukun üstünlüğü ilkesinin yerini keyfi uygulamaların, baskının ve adaletsizliğin aldığını görmekteyiz. Yargının bağımsızlığına, avukatların özgürce mesleklerini icra etmelerine yönelik saldırılar, demokrasi ve özgürlükler adına kara bir leke olarak tarihimize kazınmaktadır.

'SESİMİZİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Bu adli yıl açılışında, mesleğimizi ve hukuku savunmanın, her zamankinden daha önemli ve elzem olduğunu biliyoruz. Biz avukatlar, adaletin, özgürlüğün ve eşitliğin yılmaz savunucuları olarak, bu ilkelere zarar veren her türlü girişime karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.

Yeni adli yılda da, meslektaş olmanın onurunu, birlikteliğimizin gücünü ve hukukun üstünlüğüne olan inancımızı en güçlü şekilde haykıracağız. Bu vesileyle, hukukun üstünlüğünü sağlamak için yorulmadan çalışacağımızı, adaleti savunmanın ve korumanın her zaman önceliğimiz olacağını bir kez daha beyan ediyorum.

'ATATÜRK EN GÜÇLÜ REHBERİMİZ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR'

Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı devrimler, Cumhuriyetimizin temel değerleri ve laiklik anlayışı, yolumuzu aydınlatan en güçlü rehberimiz olmaya devam edecektir. Atatürk'ün 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' sözünden ilham alarak, hukuk devleti ve laiklik ilkesine sahip çıkacağımıza, ülkemizin aydınlık geleceği için mücadelemizi sürdüreceğimize olan inancımız tamdır.

Yaşasın adalet, yaşasın hukuk, yaşasın Avukatlık!

Adli yılımız kutlu olsun."

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
İstanbul Barosu