İzmir, Manisa ve Çanakkale'de Orman Yangını: 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltına Alındı

İzmir'in Çeşme ve MendereS, Manisa'nın da Soma ilçesinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı orman yangını çıktı. İki ilçedeki alevlere havadan ve karadan müdahale başladı. Turizm cenneti Çeşme'de rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangının yaklaştığı alanda bazı evlerdeki kişiler tahliye edilirken, Çeşme'deki yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

İzmir, Manisa ve Çanakkale'de Orman Yangını: 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltına Alındı

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden her gün yangın haberi gelmeye devam ediyor. Bugün ise İzmir ve Manisa alevlere teslim oldu.

İzmir'in Çeşme ilçesinin Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisindeki ormanda, saat 11.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İzmir, Manisa ve Çanakkale'de Orman Yangını: 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltına Alındı - Resim : 1

Dumanları fark eden çevredekilerin ihbarıyla bölgeye, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve 1 yer ekibi sevk edildi. Alevler, havadan ve karadan müdahale sonucu kontrol altına alındı. Yangın 3 kişi hayatını kaybetti.

İzmir, Manisa ve Çanakkale'de Orman Yangını: 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltına Alındı - Resim : 2

TAHLİYELER BAŞLADI

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangının yaklaştığı alanda bazı evlerdeki kişiler, tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yangının yaklaştığı arazide bulunan bir kadın ve iki çocuğu da jandarma ekibi tarafından bölgeden çıkarıldı. Yangını kontrol altına alma çalışmalarında durumun iyiye gittiği belirtildi.

4 ŞÜPHEL GÖZALTINA ALINDI

İzmir'in Çeşme ilçesinde 15 Temmuz 2024 günü öğle saatlerinde çıkan orman yangınında Mesut Coşkun (68), Hilmi Coşkun (38) ve Mine Elmas hayatını kaybetti. Yangına sebep olduğu iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin bahçede kaynak ve hızar işleri yaptığı sırada kıvılcımların makilik alana sıçraması sonucu yangının başladığı belirtildi.

İzmir, Manisa ve Çanakkale'de Orman Yangını: 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltına Alındı - Resim : 3

ÇEŞME'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Çeşme ilçesi Delikli köy mevkisinde çıkan yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Yumaklı, sosyal medya hesabı X'ten, söz konusu yangına ilişkin bilgi verdi.

İzmir'in Çeşme ilçesi Delikli köy mevkisinde çıkan yangından etkilenerek hayatını kaybeden üç vatandaşa Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Yumaklı, şunları kaydetti:

"Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Orman dışı alanda başlayıp, devamında ormana sirayet eden yangın, havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu kontrol altına alınmıştır. Bölgede soğutma çalışmaları devam etmektedir."

SOMA ALEVLERE TESLİM: 2 MAHALLE BOŞALTILDI

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Deniş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın başladı. Dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 1 uçak, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal ve 2 dozer ile Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi.

İzmir, Manisa ve Çanakkale'de Orman Yangını: 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltına Alındı - Resim : 4

Ekiplerin yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle kırsal Tekeli Işıklar Mahallesi'nin ardından Bayat Mahallesi de tedbir amaçlı boşaltıldı.

İzmir, Manisa ve Çanakkale'de Orman Yangını: 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltına Alındı - Resim : 5

BİR İLDE DAHA YANGIN BAŞLADI

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde de Bayramiç Barajı yakınlarındaki Saraycık köyü yakınlarında orman yangını başladı.

İzmir, Manisa ve Çanakkale'de Orman Yangını: 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltına Alındı - Resim : 6

İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangını kontrol altına almak için ekipler havadan ve karadan müdahaleye başladı.

İzmir, Manisa ve Çanakkale'de Orman Yangını: 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltına Alındı - Resim : 7

İZMİR'DE BİR YANGIN DAHA

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Oğlananası Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 helikopter, 7 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 1 dozer sevk edildi.

Kaynak: AA

Etiketler
Manisa İzmir Yangın