İzmir'deki Elektrik Faciasıyla İlgili Yeni Gelişme! 11 Şüpheli Serbest Bırakıldı

İzmir'in Alsancak ilçesinde 12 Temmuz'da meydana gelen elektrik faciasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel'in de aralarında bulunduğu 11 şüpheli, tutuklamaya sevk edildikleri hakimlik sorgularının ardından serbest bırakıldı.

İzmir'deki Elektrik Faciasıyla İlgili Yeni Gelişme! 11 Şüpheli Serbest Bırakıldı

İzmir’in Konak ilçesinin Alsancak semtinde 12 Temmuz’da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay’ın (44) elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel'in de aralarında bulunduğu 10 şüpheli ifadelerin alınmasının ardından İzmir Adliyesi’ne sevk edildi. Ordu'da yakalanan 1 şüpheli ise SEGBİS aracılığıyla ifadesini verdi.

TUTUKLAMAYA SEVK EDİLDİ

Savcıya 6 saat boyunca ifade veren Aralarında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel'in bulunduğu 11 kişiden 9’u tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

SERBEST BIRAKILDILAR

Aralarında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel’in de bulunduğu tutuklamaya sevk edilen 9 kişi, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Etiketler
İzmir Elektrik