Kadınların Kararlılığı Geri Adım Attırdı: Soyadı Dayatması Yargı Paketinden Çıkarıldı

Kadınların evlendikten sonra bekarlık soyadını tek başına kullanamayacağını öngören madde yargı paketinden çıkarıldı. CHP'li Nazlıaka, Mahinur Özdemir Göktaş ile yaptığı görüşmenin ardından, "Sayın Bakanla yaptığımız görüşmede bu dayatmanın, 9. Yargı Paketinden çıkarıldığının müjdesini sizlere vermek isterim" dedi.

Yargı paketinin tartışmalı maddeleri arasında yer alan soyadı düzenlemesinde geri adım atıldı.

Kadının evlendikten sonra bekarlık soyadını tek başına kullanamayacağını öngören madde yargı paketinden çıkarıldı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile yaptığı görüşmenin ardından, kadınlara ‘soyadı’ dayatması olarak anılan maddenin 9. Yargı Paketinden çıkarıldığını duyurdu.

'KADINLARIN MÜCADELESİ SONUÇ VERDİ'

Nazlıaka, kadınların mücadelesinin sonuç verdiğini vurguladığı açıklamasında şunları kaydetti:

"9. Yargı Paketi'nde kadınlar için bir tehdit olarak duran soyadı dayatması... Biz meseleye sadece bir soyadı seçimi olarak bakmıyoruz. Bu aslında, kadınların kimliğine sahip çıkma hakkıdır. Bu aslında, kadın erkek eşitliği hakkıdır. Bir ailenin eşitlik esasına dayalı kurulmasıdır.

Kadınların tercih hakkıdır. Anayasa Mahkemesinin bu yönde vermiş olduğu bir karar var. Sayın Bakan ile yaptığımız görüşmede bu dayatmanın 9. Yargı Paketi'nden çıkarılacağı müjdesini vermek isterim. Bu yönde mücadele eden Türkiye kadın hareketindeki tüm kız kardeşlerime, başta Genel Başkanımız Özgür Özel olmak üzere partimize de çok teşekkür etmek istiyorum. Bu, biz kadınlar açısından olmazsa olmaz, çok önemli bir konuydu."

Böylece paket yarın Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek ancak içeriğinde soyadı kanunu olmayacak.

Etiketler
Kadın Yargı paketi Aylin Nazlıaka CHP Mahinur Özdemir Göktaş