'Kan Gölüne' Dönmüş Kanepe Yeniden Gündemde... Cem Garipoğlu'nun Mezarı Bu Yüzden Açılmış!

Ölümüyle ilgili şüpheler üzerine mezarı açılan Cem Garipoğlu'nun ailesinin kan donduran kanepe paylaşımı tekrar gündem oldu. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Münevver Karabulut’un öldürüldüğü kanepede gülerek poz veren Garipoğlu ailesine tepki gösterdi. Epözdemir, "Sadece kanepenin göründüğü fotoğrafta delil numaraları bakın orada, 44, 43, 42 olay yeri inceleme çalışmasının fotoğrafı o. Kanepe kan gölüne dönmüş bir kanepe yani. Bu fotoğraf fethi kabir isteme nedenlerimizden" dedi.

'Kan Gölüne' Dönmüş Kanepe Yeniden Gündemde... Cem Garipoğlu'nun Mezarı Bu Yüzden Açılmış!

Türkiye'deki kadın cinayeti davalarında sembol haline gelen Münevver Karabulut cinayeti, hala toplum hafızasında acı bir şekilde yer alıyor. 17 yaşındaki Münevver, 3 Mart 2009’da İstanbul Bahçeşehir’deki bir villada erkek arkadaşı Cem Garipoğlu tarafından öldürüldü. Aylar sonra yakalanan Garipoğlu'nun, 10 Ekim 2014'te kaldığı Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki koğuşunda ölü bulunduğu bildirildi. Karabulut ailesi ve kamuoyu, intihar ettiği iddia edilen Cem'in ölümüne inanmazken, yıllar süren hukuk mücadelesinin sonunda Garipoğlu'nun mezarı dün açıldı. Zanlının bedeninden kalan her şey örnek alınmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

'KAN GÖLÜNE DÖNMÜŞ BİR KANEPE'

Karabulut ailesinin dün Sözcü TV canlı yayınına katılan avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun ailesinin 2 buçuk yıl önce sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımı yeniden gündeme getirdi. Ailenin, cinayet anında evde bulunan bir kanepe ve sehpayı hala kullandığına dikkat çekti.

Epözdemir, cinayet işlenen evdeki koltukta gülerek poz veren aileyle ilgili şöyle konuştu:

"Sadece kanepenin göründüğü fotoğraf delil numaraları bakın orada 44, 43, 42 olay yeri inceleme çalışmasının fotoğrafı o. Kanepe kan gölüne dönmüş bir kanepe yani Münevver evladımızın katledildiği kanepe. 3 Mart 2009 günü orada yapılan olay yeri inceleme çalışması. Diğer fotoğraf ise bu aile iki kız işte Cem Garipoğlu'nun kardeşi diğer iki kardeşi ve annesi bu kanepeyi yıkamışlar yeni evlerine götürüp bir mutlu aile fotoğrafı veriyorlar.

'FETHİ KABİR İSTEME GEREKÇELERİMİZDEN'

Bu cinayetten sonra yaşanan bir an 2 buçuk yıl önce çekilmiş. Bu bizim fethi kabir isteme gerekçelerimizden bir tanesi. Böyle bir fotoğraf nasıl çekilebilir bu nedir yani. Bir dosya özelinde bu bahsettiğim geçmişteki bu kurumlarla ilgili ihmal ve skandallar yaşanırsa kurumlar iflas etti sistem sorgulanıyor insanlar bugün meslektaşımızın vurguladığı gibi bir resmi rapor bunun Cem Garipoğlu olduğunu kabul etse dahi hep soru işaretleriyle yaşamaya devam edecek. Ve bu soru işaretleri de makul olacak. Söylediğim gibi bizim gittiğimiz her yerde de önce bu soruluyor."

'HİÇ PİŞMANLIKLARI YOK'

Rezan Epözdemir, Garipoğlu ailesinin bu tavrına tepki göstererek, "Bu fotoğraf 2 buçuk yıl önce çekilmiş bir fotoğraf ve güncel bir fotoğraf. Şimdi bir defa gayri insani ve gayri vicdani bir fotoğraf. Sizin oğlunuz cani bir şekilde canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek Münevver Karabulut'u katletmiş. Başsağlığı dilekleri iletmemişsiniz, taziye dilekleri iletmemişsiniz, nedamet duymuyorsunuz, hiçbir pişmanlığınız yok!" diye konuştu.

'CİNAYETE KUTSİYET ATFEDİYORSUNUZ'

Epözdemir, ailenin cinayetin üzerine kutsiyet atadığını söyleyerek, "Dönüyorsunuz bu cinayete Kıymet kutsiyet atfedercesine o kanepe üzerinde bir mutlu aile fotoğrafı veriyorsunuz. O vicdanı temizleyemezsiniz böyle ya! Siz bir cinayet üzerinde kutsiyet atfediyorsunuz. O kanlı kanepe üzerinde mutlu aile fotoğrafı vermek nedir! Eş zamanlı olarak dönüyorsunuz testereli paylaşımlar yapıyorsunuz! Musluklu paylaşımlar… 3 Mart'ta Münevver katledilmiş geleceği umutları yarınları ellerinden almış 3 Mart'ı kutlayarak geçiriyorsunuz. Partiler yapıyorsunuz aile üyeleriyle işte eğlenceler yapıyorsunuz! Kamuoyunu açık aleni bir şekilde yapıyorsunuz!" dedi.

Kaynak: Sözcü

Etiketler
Cem Garipoğlu Münevver Karabulut