Katliamın Adresi Yine Ankara: 5 Köpek Ölü Bulundu, Zehirlendikleri İddia Edildi

'Katliam Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye'nin birçok şehrinden sokak hayvanlarına yapılan eziyet ve katliam haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Ankara'nın Altındağ ilçesinde 5 köpek ölü bulundu. Köpeklerin kimliği belirsiz kişilerce zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi.

Katliamın Adresi Yine Ankara: 5 Köpek Ölü Bulundu, Zehirlendikleri İddia Edildi

Sokak köpeklerine ‘ötanazi’ yapılmasını öngören ve kamuoyunda büyük tepki çeken "7527 Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", 2 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte sokak hayvanları katledilmeye başlandı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde Zübeyde Hanım Mahallesi, Tesviyeci Caddesi'nde oto tamirhanesinde çalışan Umut Ünal, 6 ay önce yolda ezilme tehlikesi geçiren 7 yavru köpeği alarak, iş yerinin yanında kendi imkanlarıyla yaptığı kulübede beslemeye başladı.

5 KÖPEK ÖLÜ BULUNDU

Ünal, 5 Ağustos'ta iş yerine geldiğinde, çevredeki esnafın da desteğiyle besleyip büyüttüğü köpeklerden 5'ini yerde hareketsiz buldu. Haber verilmesiyle gelen veteriner hekiminin yaptığı incelemede köpeklerin öldüğü belirlendi. Köpekler, belediye ekiplerine teslim edildi.

Umut Ünal, köpeklerin zehirlendiğini düşündüğünü söyleyerek, "6 aydır bakıyordum. Cumartesi akşamı hiçbir şey yoktu. Pazar günü buralar kapalı olduğu için pazartesi geldik. Geldiğimizde manzarayla karşılaştık. 7 köpeğin 4'ü öldü, sonradan da 1'i öldü, elimizde 2 tane kaldı. Büyük ihtimalle zehirlenmiş ama kimin yaptığını bilmiyorum. Kalan 2 köpek de çok kötüydü. Çok su içtiler. Onlar da ölecek diye bekledim, çok şükür kurtuldular. Köpeklerin kimseye zararı yok. Zaten biz bakıyoruz. Ben evden onlara et haşlayıp getiriyorum, süt alıyoruz. Buradaki arkadaşlar yardımcı oluyor. Üzüldüm 6- 7 aydır emek veriyorum. Getirdiğimde küçücüklerdi" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler
Altındağ Ankara Sokak köpekleri