Köpeğin Araçla Sürüklendiği Görüntülere Tepki Yağmıştı: Sürücünün İfadesi Ortaya Çıktı

Hatay'da kamyonetin arkasına bağlanıp sürüklenen köpeğin görüntülerine tepki yağarken, gözaltına alınan sürücü Halil Özer, emniyette ifade verdi. Özer, eşinin doğum yaptığının haberi ile araca binerek hastaneye doğru giderken olayın yaşandığını söyledi ve "Aracın içine bağlamışlar, benim haberim yoktu. Binip, gidince birden aynadan görür görmez arabayı durdurdum. Bu köpek benim canım, evimde beslediğim bir köpek" dedi.

Köpeğin Araçla Sürüklendiği Görüntülere Tepki Yağmıştı: Sürücünün İfadesi Ortaya Çıktı

İktidarın sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açan yasa tasarısıyla birlikte hayvanlara şiddet vakaları giderek çoğalmaya başladı. Son olarak dün Hatay'da bir köpeğin aracın arkasına bağlanıp sürüklendiği anlar tepki topladı. Görüntülerin ortaya çıkmasıyla gözaltına alınan sürücü Halil Özer ise, olayın bir "kaza" olduğunu söyledi.

İskenderun ilçesi Kocatepe Mahallesi'nde balık satışı yapan Halil Özer'in kullandığı kamyonetin arkasına bağlanan köpeğinin yerde sürüklenmesi, güvenlik kameralarına yansıdı. Özer, hızla giderken araca bağlanan köpek de kilometrelerce sürüklendi. Hızla ara sokaklardan geçen kamyonetin arkasında sürüklenen köpeğin görüntüsü, sosyal medyada yayınlanınca büyük tepki çekti. İskenderun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Halil Özer'i evinin önünde gözaltına alarak emniyete götürdü. Köpek veterinere götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

'BENİM HABERİM YOKTU'

Özer, olaydan dolayı çok üzgün olduğunu, köpeğin durumunu aynadan görür görmez hemen alarak veterinere götürdüğünü, durumunun iyi olduğunu söyledi. Eşinin doğum yaptığının haberi ile araca binerek hastaneye doğru giderken olayın yaşandığını söyleyen Özer, "Aracın içine bağlamışlar, benim haberim yoktu. Binip, gidince birden aynadan görür görmez arabayı durdurdum. Hemen kucakladım, araca alarak veterinere götürdüm. Çok şükür, hiçbir şeyi yok. Çocuğum gibi severim. Bu köpek benim canım, evimde beslediğim bir köpek. Bu hayvanı, bu şekilde sürümek insanın kanını kurutur. Bunu asla bilerek yapmadım" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler
Hayvan Hayvana eziyet