Meclis'e Yürümek İsteyen Madencilere Engel

Meclis'e yürümek isteyen Fernas işçilerine, polis müdahale etti. Madencilerin yürüyüşü engellendi.

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan AKP’li vekil Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilikte çalışan işçiler, sendikalı oldukları için işten çıkarıldı. Haksızlığa karşı mücadele eden işçiler eylemlerini sürdürüyor.

Eylemlerinin 46. gününde Ankara’da bulunan Kurtuluş Parkı’ndan Meclis’e yürümek isteyen, bazı milletvekillerinin de destek verdiği Fernas işçilerinin yürüyüşü polis tarafından engellendi. Yürüyüşleri engellenen işçiler, "Muhatabımız Meclis izin verin geçelim" dedi.

Madenciler tüm engellemelere rağmen, yürüme kararlarından vazgeçmedi. Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, bekleyiş sırasında rahatsızlandı.

Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve örgütlenme uzmanı Başaran Aksu, madencileri gözaltına aldırmayacaklarını kendileri yürüyeceklerini açıkladı.

Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, yürüyüşe izin verilmemesi üzerine, burada yaptığı açıklamada, "Devlet holdinglerin kölesi olmuş. Kanun, holdinglerin mezesi olmuş. İstedikleri gibi oynuyorlar. Ve biz onların karşısında alçalalım istiyorlar" dedi.

'HOLDİNG PATRONUNA PARMAK SALLAYAMAZLAR'

Aksu, "Soma'daki maden patronları Ferhat Nasıroğlu’nu arıyorlarmış. Diyorlarmış ki ‘patron çok doğru yoldasın. Sakın bu yoldan vazgeçme’ diyorlarmış. Cumhurbaşkanı da hak vermiş. O kanunlar orada niye var? Anayasa 51. madde niye var? 35 arkadaşı daha işten attınız. Kim ‘dur’ diyecek bunlara? Biz itiraz etmezsek, aç susuz direnmesek bunlara kim itiraz edecek? Şimdi kolluktan insanlar geliyor, konuşuyoruz. Sesleri çıkmıyor, korkuyorlar. Devletin bürokrasisi, bu vekil holding sahibi, karşısında valisi, kaymakamı, savcısı, hakimi, kolluğu yöneten, korkuyorlar ya. Elleri titriyor. Bir tane holding patronuna parmak sallayamazlar.'' ifadelerini kullandı.

Fernas Madencilik’te çalışan işçiler Bağımsız Maden-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmıştı. Manisa'nın Soma ilçesinden Ankara'ya yürüyen Fernas işçileri 46 gündür hakları için mücadele ediyor. Fernas işçileri Ankara'da bir süredir Kurtuluş Parkı'nda eylemlerini sürdürüyor.

Fernas işçileri, işten atılanların işe geri alınmasını, işçi sağlığı ve güvenliği güvenliği şartlarının sağlanmasını istiyor.

Kaynak: ANKA

Etiketler
Maden AKP