Naci Görür'den 2 İle Korkutan Uyarı: 7 ve Üzeri İçin Olasılık Verdi

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'daki 3 depremi değerlendirdi. Adana'da yaşayan vatandaşları uyaran Görür, deprem beklediklerini aktardı. Olası İstanbul depremiyle ilgili olasılık veren Görür, "Yazı tura atsan yüzde 50. Bu muazzam bir olasılık" dedi.

Naci Görür'den 2 İle Korkutan Uyarı: 7 ve Üzeri İçin Olasılık Verdi

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana ve İstanbul için korkutan uyarılarda bulundu.

Adana'da dün 4.6, 4.5 ve 4 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi. Adana'daki depremleri Akdeniz'deki 4.9'luk deprem izledi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'daki 3 depremi değerlendirirken fay hatlarına ilişkin yeni uyarılarda bulundu.

Habertürk canlı yayınında konuşan Naci Görür, "Birer dakika arayla 3 tane deprem meydana geldi. Adana havzasında bir deprem olabileceğini düşünüyoruz. Sebebi de Doğu Anadolu fayı. Yani Bingöl-Karlıova'dan başlayıp Kahramanmaraş'a kadar gelen Doğu Anadolu Fayı. Kahramanmaraş üzerinden de Batı'ya doğru, oradan da Adana havasına doğru saçaklanmakta" ifadelerini kullandı.

Adana'da yaşayan vatandaşları uyaran Görür, deprem beklediklerini söyleyerek şöyle konuştu:

"Doğu Anadolu'nun Hatay'a kadar olan kısmı Doğu Anadolu Fayı değil; o Ölü Deniz Fayı'dır. Bingöl Karlıova'dan başlayan önce Elazığ depremini üreten ondan sonra Malatya, Kahramanmaraş depremi ve o depremin açığa çıkarttığı büyük enerjinin bir kısmının Adana havzasına transfer edildiğini düşünüyoruz. Dolasıyla Adana havzasında belirli ölçüde deprem bekliyoruz."

MARMARA'YA 7 UYARISI

Beklenen İstanbul depremiyle ilgili uyarılarda bulunan Görür, olasılık vererek, "Yazı tura atsan yüzde 50. Bu muazzam bir olasılık" ifadelerini kullandı.

Olası büyük Marmara depremiyle ilgili çarpıcı uyarılarda bulunan Görür, şunları kaydetti:

"ABD'li bilim adamları liderliğindeki bir ekip 2000 yılında bir araştırma yaptılar. Daha 3,4 ay önce bu çalışmayı revize etti; 1999'dan hemen sonra her an olmak kaydıyla Marmara Bölgesi'nin 7 veya üzerinde bir depremle karşılaşması yüzde 47'dir. Daha önce yüzde 64'tü. Bunun dediği 30 yıl içerisinde olma olasılığı yüzde 47. Bugün zaten 25 senesi geçti. Yani yazı tura atsan yüzde 50. Bu muazzam bir olasılık. Dolasıyla tabiat ve bilim bize her şeyi söylediği halde neden bu kadar yavaşız. Ben bunu anlayamıyorum."