Okullar Açıldı, Trafik Kabusu Geri Döndü: İstanbul'da Yollar Kilit!

Okulların açılmasıyla İstanbul'da trafik yoğunluğu bu sabah yüzde 60'a ulaştı. Özellikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile bağlantı yollarında araçlar durma noktasına geldi. Öğle saatine gelinmesiyle trafik yoğunluğu 44'e düştü.

Okullar Açıldı, Trafik Kabusu Geri Döndü: İstanbul'da Yollar Kilit!

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla İstanbul'da sabah trafiği geri döndü. Haftanın ikinci iş gününde okulların açılmasının etkisiyle birçok bölgede trafik yoğunluğu yaşandı. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ile bağlantı yollarında yoğunluk arttı.

Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolu Mecidiyeköy mevkiinden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametinde araçlar ağır ilerledi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden Zincirlikuyu'ya kadar da trafik yoğunluğu yaşandı.

İşe ve okula gitmek için toplu taşıma kullanan vatandaşlar zaman zaman Mecidiyeköy Metrobüs Durağı'nda yoğunluğa neden oldu.

D-100 TIKANDI

D-100 kara yolu Çağlayan mevkiinden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametinde de araçlar yavaş ilerledi. Beylikdüzü istikametinde ise trafik akıcı seyrediyor. Bu mevkideki metrobüs durağında ise yolcu yoğunluğu yaşandı.

Avcılar ve Küçükçekmece'de Ankara yönünde trafik yoğun seyrederken, Cevizlibağ'da Topkapı istikametinde de trafik yoğunluğu oluştu.

Okullar Açıldı, Trafik Kabusu Geri Döndü: İstanbul'da Yollar Kilit! - Resim : 1

Basın Ekspress Yolu'nda çift yönlü trafik yoğunluğu yaşanırken, Yenibosna mevkiinde D-100 kara yolunda da yol çalışması nedeniyle yoğunluk gözlendi.

D-100 kara yolu Bakırköy mevkiinden Beylikdüzü yönünde de araçlar ağır ilerlerken, Ankara istikametinde ise trafik akıcı seyretti. İncirli metro ve metrobüs duraklarında da yoğunluk yaşanmadı.
Mahmutbey Gişeleri mevkiinde ise trafik yoğunluğu gözlenmedi.

ANADOLU YAKASI'NDA YOĞUNLUK YÜZDE 69

Anadolu Yakası'nda, Kavacık mevksinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Avrupa Yakası istikametine trafik yoğunluğu oluştu. Köprüye çıkan yollarda araçlar ağır ilerledi.

Avrasya Tüneli'nden Yenikapı yönüne girişte trafik yoğun seyretti.

Altunizade'den 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne girişte trafik durma noktasına gelirken, ters yönde akıcı ilerledi. Burada toplu taşıma duraklarında ise yoğunluk yaşanmadı.

Okullar Açıldı, Trafik Kabusu Geri Döndü: İstanbul'da Yollar Kilit! - Resim : 2

D-100 kara yolunda Kartal Kadıköy arasında trafik yoğunluğu oluşurken, Bostancı mevkisinde artan trafik nedeniyle otobüs duraklarında da yolcu yoğunluğu yaşandı.

İBB Cep Trafik Haritası verilerine göre, sabah erken saatlerinde trafik yoğunluğu kent genelinde yüzde 60'a ulaşırken, Avrupa Yakası'nda yüzde 54, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 69 ölçüldü.

Kaynak: AA

Etiketler
İstanbul Trafik