HSK'dan 'Omuz Atma' Cinayeti Kararı: Üç Hakim ve Savcı Açığa Alındı

İzmir'de bir markette çıkan omuz atma tartışmasında kan akmıştı... Sevgilisinin yanında öldürülen 30 yaşındaki gencin davasında tutuklu sanık kalmadı. Bu durumun sosyal medyada yankı uyandırmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Davada tahliye kararı veren hakimler ve savcı açığa alındı.

HSK'dan 'Omuz Atma' Cinayeti Kararı: Üç Hakim ve Savcı Açığa Alındı

İzmir'in Urla ilçesine bağlı Altıntaş Mahallesi'ndeki bir markette 16 Ekim 2023'te 30 yaşındaki Semih Kenan Köse ile Sercan B. arasında "omuz atma" sebebiyle tartışma çıktı, bıçakla yaralanan Köse, kaldırıldığı Urla Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 3 kardeş hakkında "iştirak halinde kasten öldürme" suçundan müebbet hapis talebiyle dava açıldı. Davanın önceki duruşmalarında tutuklu kardeşlerden Serkan B. ve Taylan B. hakkında tahliye kararı verilirken, 17 Eylül'deki duruşmada da son tutuklu sanık Sercan B'nin tahliye edildi.

Davada tutuklu sanık kalmaması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve sosyal medyadan duruma tepki yağdı.

AÇIĞA ALINDILAR

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi, dünkü toplantısında konuyu ele aldı. Daire, mahkeme başkanı ve iki üye hakim ile duruşma savcısının açığa alınmasına karar verdi.

YAKALAMA KARARI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine, İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesince sanık Sercan B. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Sercan B, savcılığın itirazı sonrası mahkemece alınan yakalama kararının ardından polis ekiplerince yakalandı. Sercan B, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA