Orhan Gencebay'ın Yangın Faciasına 'İyi Niyetli' Yorumu Tepki Çekti
Tüm Türkiye günlerdir önemli kayak merkezlerinden Bolu Kartalkaya’daki faciayı konuşuyor. 12 katlı Grand Kartal Otel'de çıkan yangında 78 kişi hayata gözlerini yumdu. Yangın uyarı sistemlerinin çalışmadığı ve yangın merdiveninin de otelin içinde olması ihmalleri gözler önüne sererken Orhan Gencebay'ın facia hakkındaki sözleri tepki topladı.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki 238 kişinin konakladığı otelde çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetti. Kartalkaya’da yaşanan facia sonrası olayla ilgili soruşturma başlatılırken 11 kişi gözaltına alındı.

Faciaya ilişkin ünlü isimlerden de tepkiler gecikmezken Orhan Gencebay’ın sözleri tepki topladı.

'OLAYLARIN İÇ YÜZÜNÜ BİLMİYORUZ'
Bir mekan çıkışı görüntülenen Orhan Gencebay'a Kartalkaya'daki facia soruldu ve 'hiç kimsenin istifa etmemesi...' diye bir soru yönetildi.

“Son derece üzüldük. Yüreğimiz yanıyor' diyen Orhan Gencebay “Bu konu hakkında konuşmak bize düşmez çünkü olayların iç yüzünü bilmiyoruz. Onu onlar daha iyi bilir. Yönetenler daha iyi bilir. Hepsi iyi niyetlidir, gerekeni yapmaya çalışacaklardır. İhmaller olabilir ama kesinlikle kötü niyetli değildir.” dedi.

TEPKİ YAĞDI
Orhan Gencebay'ın bu açıklamaları kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu ve ünlü isme adeta tepki yağdı.